16.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Brutalna tučnjava na tržnici u Rovinju: Krvavi sukob djelatnika štandova. Troje završilo...

Brutalna tučnjava na tržnici u Rovinju: Krvavi sukob djelatnika štandova. Troje završilo u bolnici

Na gradskoj tržnici u Rovinju je došlo je u petak navečer žestokog sukoba između vlasnika štandova. Tri osobe su zatražile liječničku pomoć.

Tučnjavu su za portal IstraIn potvrdili i u policiji.

”Policija je zaprimila prijavu da je u petak, 20. kolovoza, oko 21.50 sati, na gradskoj tržnici u Rovinju došlo do sukoba nekoliko osoba. Tri osobe zatražile su liječničku pomoć. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja”, priopćili su.

Do incidenta je došlo nakon što je prodavačica Dragica “susjedima” prigovorila da se drže tržnog reda, ali i propisa Stožera civilne zaštite Istarske županije. Prodavači se, naime, ne smiju nalaziti ispred pulta, već iza kako bi kupcima omogućili nesmetan prolazak do ostalih štandova na tržnici. Enrico Cernecca, vlasnik OPG-a čija je djelatnica Dragica ozlijeđena primio je poziv nakon sukoba da mu je djelatnica teško ozlijeđena, da je dobila šakom u glavu i da je štand jako oštećen.

Djelatnica mu je rekla kako ima zatvoreno oko, a na drugo slabo vidi te je izgubila naočale. Dok ih je Cernecca tražio, zet vlasnika susjednog štanda ga je udario u potiljak i u čelo te je ostao nakratko bez svijesti.

Na pitanje koji je bio povod napada, Cernecca je dodao kako mu je isključivo prije toga rekao da ne želi s njima razgovarati dok ne dođe policija.

“Napadač je sjedio i držao glavu dole tako da je razmišljao što učiniti s obzirom na to da smo mi jedini domaći dolje i htio nas se riješiti i to je, po meni, bio pokušaj ubojstva”, kazao je i dodao da je do fizičkog sukoba došlo zbog krivnje komunalnog servisa koji dopušta nepridržavanje tržnog reda.

Cernecca kaže kako bi Komunalni servis trebao osigurati redare koji gledaju pridržavaju li se svi reda. Kaže kako direktor smatra da nije dužan osigurati ih, dok u Pravilniku o tržnom redu piše kako su dužni osigurati red, što se može samo s redarima.

Dodaje da za napad krivi Komunalni servis i direktora, a osim tržnog reda, krše se i odluke Stožera civilne zaštite, odnosno provode se selektivno. Cernecca kaže kako se onim koji su pod “zaštitom” Komunalnog servisa dopušta da budu u prostoru za kupce.

Nastavlja kako su njega, djelatnicu i njezinog sina odveli u Opću bolnicu Pula gdje su nakon šivanja otpušteni nakon nekoliko sati, dok su Dragicu zadržali.

Druga strana u sukobu je kratko rekla da će sve detalje iznijeti na sudu te da svaka priča ima dvije strane, pa tako i ova.

Želimir Laginja, direktor Komunalnog servisa je rekao da nitko od radnika servisa nije svjedočio događaju. Kaže kako mu je žao što je do toga došlo te će poduzeti sve mjere da se ništa slično više ne dogodi.

Svjedoci su rekli kako je krvi bilo posvuda, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike