-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Kaos na Hvaru: Iznajmljivači brodica se tuku za goste, psuju, jedni druge...

Kaos na Hvaru: Iznajmljivači brodica se tuku za goste, psuju, jedni druge bacaju u more…

Turistička sezona iznad je svih naših očekivanja, ali nažalost ružne scene stižu iz Hvara. Čitatelj je Slobodnoj Dalmaciji poslao nekoliko videa na kojima se lokalni stanovnici svađaju, naguravaju i tuku zbog gostiju na hvarskoj rivi.

Iako je Dalmacija puna kao šipak i turista ima na sve strane, izgleda da je u Hvaru borba za svakog gosta.

– Sve se ovo dogodilo zadnjih nekoliko dana. Jedni drugima otimaju goste pa onda krene svađa koja nekad i eskalira. Ovo je već serija incidenata.

Primjerice, nekidan je jedan čovjek drugom ukrao goste na način da im je ponudio najam broda za 200 kuna manje i onda je nastao show. Gosti su u čudu gledali što se događa. Sramota je ovo za grad, ali i za turizam, kazao je čitatelj koji je svjedočio ružnim scenama.

Za komentar cjelokupne situacije zvalo se i Rikarda Novaka, gradonačelnika Grada Hvara.

– Uvijek je bila borba među njima i čuo sam prije nekoliko dana da su se pojedinci posvađali, ali koji je točni razlog tome stvarno ne znam. Svatko od njih ima svoja mjesta za prodaju, a mi takve situacije ako ih uočimo rješavamo na način da interveniraju naši redari i policija ako treba. No, svakako uvijek osuđujem takvo ponašanje i smatram da se normalnim putem i razgovorom sve može riješiti, kazao je gradonačelnik Novak, prenosi Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike