0.2 C
Zagreb
Naslovnica Sport Krznar: Fokus nam mora biti na Lokomotivi

Krznar: Fokus nam mora biti na Lokomotivi

Ohrabriti i osoviti momčad nakon poraza protiv Sheriffa u Tiraspolu, nastaviti skupljati bodove u prvenstvenoj utrci, a time i stvoriti poticajno ozračje uoči zahtjevnog uzvrata protiv Moldavaca u srijedu. Takva su razmišljanja Dinamova stožera uoči prvenstvenog dvoboja protiv Lokomotive predviđenog za sutra u 21 sat u 6. kolu HT Prve lige.

– Jasno je da nakon onako iznimno loše utakmice moramo sav fokus preusmjeriti na Lokomotivu, pogotovo stoga što je riječ o momčadi koja ove sezone pruža iznimno dobre izvedbe. Osim toga, to pokazuje i mjesto na ljestvici. Znamo da nas ne očekuje lagana utakmica, moramo pristupiti ozbiljno i vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici, istaknuo je trener Damir Krznar.

– Ne smijemo dozvoliti da igrači padnu, pogotovo zato što nema ni razloga jer dosad su već “tisuću puta” pokazali da znaju biti pravi kad to treba. Bit će tako i sad. Na utakmicu u Tiraspolu gledat ćemo kao na anomaliju koju ne smijemo ponoviti. Sve ono što je dobro proizlazi iz pravog pristupa, dakle i energija i pozitiva. Moramo vratiti tu vjeru u sebe, tu energiju i moć i ponovno se postaviti kao Dinamo, kao istinski lider nogometa ne samo u Hrvatskoj nego i u široj regiji i sve to, naravno, demonstrirati na terenu, rekao je.

Dinamo je već u dvama uzastopnim europskim gostovanjima imao peh da se već nakon dvadesetak minuta igre ozlijede stožerni igrači u središtu obrane, prvo Rasmus Lauritsen u Varšavi i potom Dino Perić u Tiraspolu.

– Imamo problema s kadrom i neće nam biti lako. Ali, i to je dodatni izazov za cijeli stožer da nađemo nove mogućnosti, bilo u promjeni sustava, bilo u promjeni mjesta nekih igrača. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti izazovu i da će sve biti u redu.

Na upit tko je u ovome trenutku izvan kadra, kaže:

– U našem zadnjem redu, gdje su nam na raspolaganju osmorica igrača, čak su petorica izvan kadra. Dakle, imamo iznimnih problema u obrani. Izvan pogona su Daniel Štefulj, Rasmus Lauritsen, Josip Šutalo, sad i Dino Perić. Sve ćemo učiniti da taj peti, Sadegh Moharrami, uspije participirati u subotnjoj utakmici, a ako ne od početka, onda barem kasnijim ulaskom u igru. Naravno, teško je nadoknadiv i izostanak našeg kapetana Arijana Ademija kao i Marka Tolića koji još uvijek ne može konkurirati za nastup.

Lokomotiva je u svojevrsnom zamahu, puna poleta i optimizma nakon osvojenih 10 od mogućih 12 bodova u dosadašnje četiri odigrane utakmice.

– Našli su koheziju, zanimljivu strukturu momčadi s iznimno moćnim bekovima i krilima. Josip Pivarić jako se dobro snalazi u novoj ulozi svojevrsnoga krilnog napadača, daje energiju presinga. U obrani su dobro organizirani, u visokom bloku, dinamični, pokretljivi… Sigurno će nam biti izazov, ali vjerujem da ćemo naći odgovor na taj Lokomotivin polet i trku – zaključio je trener Krznar, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike