0.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Zagreb raskopan, građani bez tople vode

Zagreb raskopan, građani bez tople vode

U tijeku je obnova vrelovoda u dijelovima grada Zagreba. S vremena na vrijeme građani ostaju bez tople vode, no na kraju bi situacija s distribucijom tople vode trebala biti bolja.

– Nije baš cijeli grad raskopan. Evo ovdje se radi na Savici, potom na poziciji Gajevo-Staglišće, radi se i na Srednjacima. Radi se o povijesnom događaju za HEP Toplinarstvo, ne toliko po vrsti radova već o obimu radova. Radi se o investiciji od 700 milijuna kuna, od čega 421,5 milijuna kuna je europskih sredstava. Mijenjam i revitaliziramo našu mrežu u dužini od 68,5 kilometara dionica, rekao je direktor Pogona toplinske mreže gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, Danijel Bizek.

Dodaje da preko zime se ne izvode radovi već upravo nakon završetka ogrjevne sezone i prije početka nove.

– Gužva je velika u gradu, svakako moramo biti gotovi do 15. rujna ako zahladi. Može se dogoditi da produžimo te radove par dana, ako ne krene ogrjevna sezona, dodaje Bizek.

Dodaje da je cilj cijelog ovog projekta podizanje efikasnosti cijelog vrelovodnog sustava.

– Očekuje se da će biti smanjenje gubitaka istjecanja vode zbog puknuća od 50%, samih toplinskih gubitaka od 30%. Dobit ćemo kvalitetniju i sigurniju distribuciju toplinske energije. Za cijeli grad Zagreb to znači 11 tisuća tona manje sagorijevanja CO2, ističe Bizek za kraj, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike