30.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vučemilović: Novo vodstvo suludim potezima dovelo do toga da DP puca po...

Vučemilović: Novo vodstvo suludim potezima dovelo do toga da DP puca po šavovima

Saborska zastupnica Vesna Vučemilović gostovala je u N1 studiju uživo i komentirala sukobe unutar Domovinskog pokreta.

Komentirala je informaciju iz DP-a, da će sastanak domovinskog odbora održati danas, nakon čega i sastanak predsjedništva, a da će konferenciju za medije održati sutra.

“Pitanje je koliko kontroliraju situaciju u Domovinskom odboru Mario Radić, jer očigledno nemaju situaciju da će odluke donijeti jednoglasno i moglo bi biti žustre rasprave i oko točki koje nisu na dnevnom redu. Dnevni red je dosta čudan s obzirom na situaciju u stranci, jer su opet tu neki pravilnici, poslovnici, a znamo da najzanimljivije rasprave budu pod točkom razno, tako će danas očito biti i u Domovinskom pokretu”, rekla je Vučemilović.

“Uvjerena sam da će informacije s tako velikog stranačkog tijela procuriti do kraja dana”, rekla je Vučemilović.

Upitana kako doživljava informacije koje stižu iz ogranaka koji su počeli istupati i dovoditi u pitanje poteze vodstva, Vučemilović je rekla da su jedno izjave aktualnog vodstva, a drugo stvarnost. “Ja sam ukazivala na to da članstvo neće ovo mirno prihvatiti. Svaki dan imamo informaciju o nekom ogranku koji se stavlja uz bok Miroslavu Škori. To nije dobro, jer dovodi do toga da se ljudi na terenu svrstavaju. Od 10 članova, 8 je za Škoru. Nije dobro kad u stranci imate situaciju da su članovi za i protiv nekoga. Ovo novo vodstvo svojom plejadom nepotrebnih i suludih postupaka dovelo je do toga da stranka puca po šavovima”, rekla je Vučemilović.

Igor Peternel je u programu N1 rekao da je odraz toga kako je Škoro vodio stranku to što ga ne podržava nijedan saborski zastupnik DP-a.

“Neki su se stavili po strani, kao Prkačin, koji čeka koja će strana pobijediti. Svi koji misle da će svojom šutnjom nešto postići, neće, jer oni svojom šutnjom potvrđuju poteze novog vodstva. Svi oni koji šute i koji se ne izjašnjavaju sudjeluju u toj prljavoj raboti, a članstvo i birači im to neće oprostiti pa neka oni nastave šutjeti i dalje”, rekla je Vučemilović.

Kud se oni žure? Mijenjali su brave, ustoličili su se u Vlaškoj, samo trebaju još napraviti opkop u koji će staviti krokodile, da im nitko ne može prići, rekla je Vučemilović.

Što se tiče budućnosti Škore u Domovinskom pokretu, Vučemilović je rekla da je on dao ostavku i da ne vjeruje da će poništiti odluku. “Ne vidim čemu panika novog vodstva Domovinskog pokreta, čovjek samo inzistira na pravnoj regulativi”, rekla je Vučemilović, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike