-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Mladi Afganistanac snimao polijetanje američkog aviona iz Kabula. On je bio...

VIDEO Mladi Afganistanac snimao polijetanje američkog aviona iz Kabula. On je bio na kotačima

Snimke iz Kabula i dalje kruže društvenim mrežama, a jučer je objavljena jedna nastala u zračnoj luci u Kabulu koju je snimio mladić koji se popeo na vanjski dio američkog aviona C-17 koji je evakuirao civile.

Avioni su prepuni, svi oni koji bi željeli pobjeći ne mogu se ukrcati pa često pribjegavaju pogibeljnim metodama poput mladića koji je snimio svoj odlazak iz Kabula.

Na snimci se vidi kako je na kotačima aviona desetak ljudi. Nije poznato što se dogodilo s čovjekom koji je snimio video, kao ni s ostalima koji se vide na snimci.

The Sun piše kako je posada pronašla jedno tijelo u stajnom trapu.

Tisuće Afganistanaca nahrupilo je u nedjelju u zračnu luku kako bi pobjeglo iz zemlje, a neki su i poginuli pokušavajući se vezati za kotače ili krila aviona.

Američko ratno zrakoplovstvo objavilo je u utorak da istražuje ljudske ostatke otkrivene na kotaču transportnog zrakoplova C-17 koji je iz Kabula poletio u kaotičnim okolnostima nakon što su talibani zauzeli grad.

Vojska u priopćenju navodi da je avion u nedjelju sletio u Kabul i da su ga okružile stotine afganistanskih civila, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike