-1.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Umjesto skele dobit će most

Umjesto skele dobit će most

Nakon desetljeća čekanja, potpisan je Sporazum o izradi Studije izvedivosti s analizom troškova i koristi za izgradnju prometnice Bestovje – most na Savi – Zaprešić. Korak je to bliže dugoočekivanom spajanju Zaprešića i Svete Nedelje mostom preko Save.

Stanovnici Zaprešića, Svete Nedelje i Samobora već desetljećima put skraćuju skelom – jedini je to način da preko rijeke prijeđu iz jednoga grada u drugi.

No skela bi uskoro trebala postati samo turistička atrakcija, a stanovnici zagrebačkog prstena u susjedstvo bi mogli – mostom.

– Trenutno se radi studija izvodljivosti, ovoga trenutka radi se i idejno rješenje kao preduvjet za dobivanje lokacijske dozvole koje bi trebala biti možda do kraja godine i donešena i temeljem glavnog projekta sljedeće 2022. godine trebala bi se po meni do kraja 2022. ishoditi i građevinska dozvola, istaknuo je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

– Zadnja infomacija iz Ministarstva je da mi praktički probamo sa svoje strane gradske razine probamo komunicirati prema županijskoj razini da se taj projekt napravi, s obzirom da već imaju osigurana sredstva koliko nam je rečeno za izvedbu tog mosta, rekao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Projektom će se povećati kvaliteta cestovne povezanosti, ali i lokalni gospodarski rast, slažu se Samoborci – pa i oni najavljuju da će aktualizirati pitanje izgradnje još jednog mosta.

– Tako blizu, a tako daleko, meni osobno je žao što taj most nije napravljen i prije, a šta se tiče nekih drugih projekata nemam sada neku konkretnu informaciju, ali jedan most preko Save bi nam značio već jako puno za međusobno povezivanje 2 grada, rekao je zamjenik gradonačelnice Samobora Petar Burić.

Prema planu Županijskih cesta, radovi između Zaprešića i Svete Nedelje očekuju se početkom 2023., uz rok dovršetka do dvije godine, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike