4.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Radić o Škorinoj prozivci: Mislim da je to bilo ružno

Radić o Škorinoj prozivci: Mislim da je to bilo ružno

U tijeku je sjednica Domovinskog odbora. U pauzi članovi su dali izjave. Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta odgovorio je na optužbe bivšeg predsjednika.

– Prošli smo prve tri točke. Prvo je bilo usvajanje poslovnika DO-a, druga točka je bila usvajanje pravilnika o članstvu. Treća je bila situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje smo donijeli odluku da ćemo pokrenuti stegovni postupak protiv gospodina Mate Šimundića, zbog nepoštivanja odluka predsjedništva DP-a Splitsko-dalmatinske županije, rekao je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić.

– Na dnevnom redu je i ostavka predsjednika. Miroslav Škoro je dao ostavku, ponovio je to 27 puta. Predsjedništvo je tu ostavku prihvatilo. Domovinski odbor nema nikakvu ingerenciju nad tom ostavkom niti će biti točka o usvajanju ostavke kao takve. Ali ćemo napraviti raspravu o tome svemu, kazao je.

– Mi smo tek sad formalno usvojili dokumente da možemo ići unutarstranačke izbore i daljnje situacije. Razmišljamo da ti izbori budu što prije, mogao bi biti rujan, istaknuo je.

– Ja sam, kao i gospodin Škoro, posudio stranci novce osobno i nikad nisam uzeo ni jednu kunu kamate. Kad je bila situacija sada u 4., 5. mjesecu lokalnih izbora, stranka je ostala bez novaca. Tvrtka u mom vlasništvu je posudila milijun i pol kuna, kad tvrtka posudi novce onda ima zakonska minimalna kamata, koja u ovom trenutku iznosi 3,88 posto. Ne može biti 3,87 – to je onda krivično djelo. Mislim da je to bilo ružno. Mislim da on to zna i da to nije trebao tako, smatra Radić.

– Ja ne znam kakvo je povjerenje birača. Da nam ovo nije doprinijelo ugledu stranke – nije sigurno. Nećemo se lagati. I ova situacija – ja sam već par puta izjavio da je mene malo i sram ove cijele situacije koja je, ali Bože moj, rekao je.

– Ja to gledam ovako. Dvije i pol godine su pred nama do prvih nekih redovnih izbora. Mislim da se stranka ima dovoljno vremena pripremiti. To je u nogometnom žargonu kao da se sad Dinamo priprema za Ligu prvaka koja će biti za dvije i pol godine. Mislim da ima dovoljno vremena i da ćemo mi uspjeti sebe ekipirati i ići dalje, poručio je, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike