8.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Pravobraniteljica nakon slučaja Thompson: Od medija se očekuje da uvijek na prvo...

Pravobraniteljica nakon slučaja Thompson: Od medija se očekuje da uvijek na prvo mjesto stave zaštitu djece

Događaj na splitskom Žnjanu kada je intervenirala policija koju je pozvala Thompsonova supruga nakon što su je uznemirena djeca nazvala i ispričala kako se po dvorištu kreću ljudi s kamerom podijelila je javnost. Naime, RTL-ova ekipa predvođena istraživačkom novinarkom Dankom Derifaj u pratnji predstavnika stanara Branka Miodraga snimala je prilog s lica mjesta o sudskim sporovima koje protiv svojih susjeda vodi Marko Perković Thompson, piše Večernji list.

Kako su u ovom slučaju prilikom dolaska novinarske ekipe u kući sama bila malodobna djeca upit su iz Večernjeg lista postavili i pravobraniteljici za djecu Helenci Pirnat Dragičević.

Pravobraniteljica za djecu kaže da konkretan slučaj ne može komentirati, ali napominje da u svim sličnim situacijama roditeljima predlaže da se, u slučaju kada smatraju da su povrijeđeni interesi njihove djece, obrate za zaštitu nadležnim tijelima.

“Na temelju medijskih objava doznali smo za slučaj od 12. kolovoza koji se povezuje s mogućom povredom prava djece. Iz napisa proizlazi da su se roditelji u vezi sa slučajem već obratili policiji. Konkretan slučaj ne možemo komentirati, ali napominjemo da u svim sličnim situacijama roditeljima predlažemo da se, u slučaju kada smatraju da su povrijeđeni interesi njihove djece, obrate za zaštitu nadležnim tijelima”, kaže Pirnat Dragičević u odgovoru Večernjem listu. “No načelno smatramo da djeca trebaju živjeti u sigurnom okruženju što uključuje i neizlaganje uznemirujućim, neočekivanim i zastrašujućim događajima. U takvim situacijama očekuje se utvrđivanje činjenica što bi trebalo uključivati i eventualnu štetu nanesenu djeci te postupanje nadležnih institucija prvenstveno policije i državnog odvjetništva odnosno suda ukoliko se oštećeni odluče na pokretanje pravosudnog procesa. Od medija se pak očekuje da, u svim situacijama o kojima izvještavaju, na prvo mjesto stave zaštitu dobrobiti djece”, naglašava se u odgovoru, piše Večernji.

Karačić podnio kaznenu prijavu zbog narušavanja nepovredivosti Thompsonovog doma

Najnovije

Još iz rubrike