25.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Svi hrvatski državljani evakuirani iz Afganistana

Svi hrvatski državljani evakuirani iz Afganistana

S današnjim danom realizirana je evakuacija/repatrijacija svih 26 hrvatskih državljana iz Afganistana, stoji u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

To je rezultat višednevnog napora hrvatskih institucija: potpredsjednika Vlade zaduženog za nacionalnu sigurnost Tome Medvede, ravnatelja SOA-e Daniela Markića te VSOA-e Ivice Kindera, na čelu s hrvatskom službom vanjskih poslova koja je koordinirala navedene napore. Oni uključuju intenzivno praćenje situacije na terenu, koordinacije i suradnje sa zemljama partnerima te održavanje stalnog kontakta s hrvatskim državljanima.

Kao i pri repatrijacijama hrvatskih državljana na samom početku pojave pandemije COVID-19, i u ovoj situaciju diplomatsko-konzularna predstavništva RH, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, intenzivnim radom su uspješno osigurali povratak svih hrvatskih državljana svojim kućama.

MVEP koristi prigodu zahvaliti američkim, britanskim, njemačkim i ukrajinskim vlastima, koji su pomogli pri repatrijaciji hrvatskih državljana, ističu u priopćenju, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike