15.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Preminuo je Davor Erceg, glazbenik čiji je moćni vokal obilježio dubrovački bend...

Preminuo je Davor Erceg, glazbenik čiji je moćni vokal obilježio dubrovački bend Crna udovica

Dubrovački glazbenik Davor Erceg preminuo je u 53. godini nakon duge borbe s bolesti, a vijest o njegovoj smrti na Facebooku su potvrdili članovi njegovog bend Crna udovica. Prijatelji glazbenici opraštaju se od Davora koji je član grupe Crna udovica postao dok je još bio maloljetan, a njegovim dolaskom na mjesto pjevača te 1985. godine Udovica je dobila ono što joj je, osim virtuoznog gitarista, odlične ritam sekcije i trebalo; moćan i prepoznatljiv vokal.

U bendu je ostao sve do kraja 80-ih kada ga je zamijenio Goran Karan, a u to su vrijeme krenule priče kako je Erceg bio na audiciji u Bijelom dugmetu, no ti nije bilo točno. Davor Erceg također je nastavio uspješnu solo glazbenu karijeru, a 2004. objavio je odličan i od strane kritike izuzetno hvaljen album Rovinan, a poslije solo karijere je bio vokal grupe Atlantida.

Dubrovački heavy metal, hard-rock bend Crna udovica osnovan je 1982., a osnivač benda bio je Zvonko Doka Kaitner (gitara), a priključili su mu se kasnije Željko Mirović Miš (bas), Pero Baule (bubnjevi), Srđan Kera (klavijature) i Lukša Čokljat (vokal). Najveći utjecaj na njih imali su tada Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake i drugi slični bendovi, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike