23.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno MVEP o hrvatskim državljanima u Afganistanu: Repatrijacija osmero, zahvala ukrajinskim vlastima

MVEP o hrvatskim državljanima u Afganistanu: Repatrijacija osmero, zahvala ukrajinskim vlastima

Danas, 16. kolovoza 2021. godine, realizirana je repatrijacija 8 hrvatskih državljana iz Afganistana.

MVEP je u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima na terenu te u suradnji sa zemljama partnerima prati i koordinira odlazak ostalih hrvatskih državljana, koji se očekuje tijekom današnjeg i sljedećih dana.

MVEP putem sustava Europske službe za vanjsko djelovanje razmjenjuje informacije s drugim državama članicama EU kako bi se osigurao koordinirani pristup u pružanju konzularne pomoći hrvatskim i drugim građanima EU.

Diplomatsko-konzularna predstavništva RH, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, pruža sve potrebne informacije i pomoć pri povratku hrvatskih državljana svojim kućama. MVEP intenzivno radi na repatrijaciji preostalih hrvatskih državljana iz Afganistana.

MVEP koristi prigodu zahvaliti ukrajinskim vlastima, koje su omogućile povratak hrvatskog državljana, kao i EU i međunarodnim partnerima koji pomažu pri repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana iz Afganistana.

Kaos u kabulskoj zračnoj luci, američke snage morale pucati u zrak: Najmanje petero mrtvih

Afganistanke su prestravljene talibanima: Vikao je: bit ćeš samo jedna od četiri žene koje ću imati. Plakala sam. Trebala sam diplomirati…

I Hrvati evakuirani iz Kabula

Najnovije

Još iz rubrike