17.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo I Hrvati evakuirani iz Kabula

I Hrvati evakuirani iz Kabula

23 Hrvata evakuirano je iz Kabula vojnim helikopterima nakon što su talibani proglasili pobjedu u Afganistanu. Riječ je o ljudima koji rade u međunarodnim organizacijama.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rano jutros na Twitteru objavio je kako je ukrajinski zrakoplov iz Kabula prevezao državljane više zemalja, među njima i Hrvatske.

– Ukrajinski zrakoplov koji je bio u Afganistanu prevezao je državljane Ukrajine, Nizozemske, Hrvatske, Bjelorusije i Afganistana iz Kabula. Sada su na sigurnom, objavio je Kuleba. Nije naveo koliko je državljana prevezeno.

– Ne napuštamo svoje ljude i pomažemo drugima. U slučaju daljnjih zahtjeva, učinit ćemo sve da pomognemo Ukrajincima i strancima, dodao je.

U zračnoj luci u Kabulu nastao je kaos. Američke snage, koje pomažu u evakuaciji osoblja njihova veleposlanstva i drugih civila, pucale su u zrak kako bi spriječile stotine ljudi da izađu na pistu. Više od 60 zemalja izdalo je zajedničko priopćenje u kojem pozivaju talibane da omoguće ljudima odlazak, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike