Dogovor s HDZ-om, DP-u mjesto šefa splitske Županijske skupštine. Ostojić: Nadam se da ste postigli dobru cijenu

Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije, posljednja koja nije bila oformljena nakon svibanjskih lokalnih izbora, konstituirana je danas iz trećeg pokušaja izborom Mate Šimundića iz Domovinskog pokreta za predsjednika Skupštine.

Šimundić je izabran uz podršku HDZ-a, HGS-a i Marka Žaje iz Domovinskog pokreta. No, stranački kolega i šef Nikola Grabovac nije glasao za Šimundića, već je bio suzdržan, piše Dalmatinski portal.

Šimundić je izabran tijesnom većinom, za njega je glasalo 24 od ukupno 47 skupštinara.

Žestoko su izbor za govornicom kritizirali Ranko Ostojić i Miro Bulj.

– Ovo je klasično tezgarenje i izigravanje volje birača, rekao je Bulj.

Govor je Ostojić pak završio riječima:

– Čestitam, nadam se da ste postigli dobru cijenu!

Na rasplet u splitskoj Županijskoj skupštini osvrnuo se i potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja.

– Sve što smo mi Mostovci i naš Miro Bulj govorili vezano uz rasplet oko konstituiranja županijske skupštine u Splitsko-dalmatinskoj županiji pokazalo se točnim.

Dva DP-ova vijećnika Žaja i Šimundić dogovorila su se s Bobanom i Sanaderom pa je Šimudić postao predsjednik županijske skupštine. Zanimljivo je da je Škori blizak Grabovac bio suzdržan.

Most ostaje jedina autentična i snažna oporba klijentelističkim i koruptivnim HDZ-ovim strukturama u Dalmaciji!, napisao je Grmoja na Facebooku.

O situaciji oko izbora šefa Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije oglasila se i sestra Miroslava Škore Vesna Vučemilović.

– Polako se u redovima Domovinskog pokreta otkrivaju trgovci i interesdžije. Bolje je izgubiti izbore nego obraz, a vaš će ostati okaljan zauvijek, napisala je na Facebooku.

Share This Article