4.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Stravično stanje u splitskoj bolnici: Radi preuređenja Hitni dječji prijam spojili s...

Stravično stanje u splitskoj bolnici: Radi preuređenja Hitni dječji prijam spojili s Traumatologijom, tik do Intenzivne; Pored djece prevoze leševe

Kako je splitska bolnica preopterećena te kako liječnici i ostalo medicinsko osoblje padaju s nogu od posla, nije nikakva novost. No priča koju je podijelila jedna Splićanka uistinu je potresna.

Radi preuređenja Hitni dječji prijam na Firulama spojili su s Traumatologijom, odjelom koji je tih uz Intenzivnu njegu.

– Tamo je opći kaos, zarazna djeca skupa su s ljudima koji imaju traumatološke ozljede i među tim starim bolesnicima koji se itekako tu mogu razboliti. Bila sam šokirana kada sam vidjela da pored djece u čekaonici na kollicima prevoze ljude sa šipkama koje im vire iz nogu. Na kraju sam s djetetom pobjegla vani kada je sestra došla i zamolila nas da se malo pomaknemo da mogu preuzeti nečiji leš, prepričava šokirana majka.

Dok je šest sati čekala da dobije nalaze krvnih pretraga za svoje dijete vidjela je kako liječnici i medicinske sestre uistinu padaju s nogu od umora, ali prema svima imaju strpljenja.

Najveći problem su oni roditelji koji djecu radi blažih problema dovode na Hitnu pomoć i bespotrebno stvaraju gužve.

– Pitam se jesu li mogli dovest kakav kontejner, ima ih sad i viška na Križinama. Tko o tome odlučuje i šta će biti kad sad korona navali, zabrinuto se mlada Splićanka, piše Dalmatinski portal.

Najnovije

Još iz rubrike