Šibenik ponizio Dragovoljac u najefikasnijem susretu prvenstva

Sjajnu i vrlo sadržajnu utakmicu odigrali su Šibenik i Hrvatski dragovoljac u sklopu petog kola HT Prve lige. Ova dva suparnika je u dvoboju začelja prije susreta odvajao samo bod, ali je Šibenik sjajnim drugim poluvremenom pokazao da je mnogo bolja i jača ekipa.

Završilo je 6:2 za Šibenik u utakmici koja je s osam pogodaka svrgnula s vrha remi Dinama i Rijeke od 3:3. Vodio je Dragovoljac s 2:1 na poluvremenu, ali su Šibenčani na svom stadionu odjurili s pet pogodaka u drugom dijelu, od čega četiri praktički ista po lijevoj strani porozne obrane Dragovoljca.

Susret je počeo po jakom suncu i vrućini koja je i dalje grijala Krešimirov grad, a u takvim uvjetima je domaćin došao do vodstva već nakon 45 sekundi kad je Ivan Delić primanjem duge lopte izbio pred suparničkog golmana i pogodio za 1:0.

Idealan start za Šibenik, ali ispostavit će se ipak malo prerano vodstvo jer se početni pritisak domaćina ispuhao bez drugog pogotka nakon promašaja Delića i Suada Sahitija. Nakon 23 minute je Igor Pajač poslao igrače na osvježenje, a nakon tog prekida se susret okreće.

Nakon još jedne promašene šanse Narančastih, ovaj put Marina glavom, Hrvatski dragovoljac je okrenuo. Viduka je prošao po lijevoj strani i dobio loptu od Štrkalja te je odmah poslao povratnu na deset metara gdje usamljeni Vinko Petković lako gađa mrežu.

Probudilo je to Dragovoljac, u 39. opet prijeti Petković nakon dobre kombinacije sa Štrkaljem, ali je Rogić obranio, a odbijanac Viduka šalje u vanjsku mrežu. Mogao je Šibenik ostati i s igračem manje nakon što je Sahiti u lice udario Veljaču nakon jednog koškanja, ali je Pajač obojici dao po žuti.

Kad se nije dogodila ta nevolja za Šibenik, jest ona druga u nadoknadi. Viduka je sjajno ubacio iz kornera, a sam je na drugoj stativi Viduka koji glavom gađa bliži kut Rogićevog gola za preokret u drugoj minuti nadoknade i vodstvo gostiju na poluvremenu.

Vrlo rano u drugom dijelu Šibenik je izjednačio, i to na sličan način kao što je i poveo. Opet duga lopta, ovaj put Marina Jakoliša za Stipu Bačelić-Grgića koji je pobjegao obrani, zaobišao Šubarića i lako pogodio.

Čekala se VAR provjera zaleđa, ali je netom u igru ušli igrač Šibenika bio u dozvoljenoj poziciji i na semaforu je 2:2. Skoro je Šibenik poveo u 55. kad je Jakoliš probio desnu stranu i poslao povratnu, ali Marin s metra nevjerojatno promašuje vrata.

No, u 57. je Šibenik ipak poveo. Jakoliš opet na desnoj strani probija i šalje povratnu i to opet Marinu, ali je ovaj put mladi napadač na deset metara te pogađa uz stativu Šubarićevih vrata za novi preokret.

Dvije minute kasnije novi gol Šibenika i potpuni raspad gostiju. Rak je uzeo jednu loptu na sredini terena i odmah poslao u prostor, a Marin Jakoliš je brži od dva stopera koji su stajali preširoko te prima loptu, obilazi golmana i zabija u praznu mrežu za četvrti gol.

Igra se u sljedećih 20 minuta malo razvodnila, a linije ekipa su se razbile stalnim izmjenama u sastavima pa gledamo uglavnom nekontrolirane pokušaje juriša s jedne na drugu stranu u nadi da jedni smanje rezultat i utakmicu opet učine tijesnom, a drugi da si nabildaju samopouzdanje petim pogotkom.

Šibenik je ipak bio taj koji je došao do novog pogotka, svog petog. Mario Čurić prošao je desnom stranom te je s osnovne linije poslao povratnu gdje je Bačelić-Grgić koji lako zabija sa sedam metara i Dragovoljac gotovo nevjerojatno prima treći sličan gol uz još dva koji su bili jedan drugom slični.

U drugoj minuti nadoknade opet pada praktički isti gol za ogromnih 6:2. Opet kombinacija Marina Jakoliša i Marina, Jakoliš je prošao desno i poslao povratnu Marinu koji iz blizine ne griješi te zabija svoj drugi gol, a Jakoliš bilježi treću asistenciju uz pogodak.

Tako na kraju balade i najefikasnije utakmice dosadašnjeg dijela prvenstva Šibenik upisuje prvu pobjedu, četvrti bod i preskače Istru, dok Dragovoljac ostaje posljednji s pet poraza, piše RTL.

Share This Article