-2.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava U ponedjeljak temperature rastu blizu 40°C, od utorka izgledno jače pogoršanje!

U ponedjeljak temperature rastu blizu 40°C, od utorka izgledno jače pogoršanje!

Jutros je u diljem zemlje pretežno vedro i toplo. Na većem dijelu obale i otoka se zbog fenske bure temperatura cijelu noć nije spuštala ispod 25 Celzijevih stupnjeva, ponegdje je ostala i 30°C, a najugodnije se spavalo u Gorskom kotaru i Lici.

Pred nama je još jedan većinom sunčan i vruć dan. Nešto umjerene naoblake će biti uglavnom na sjeverozapadu unutrašnjosti uz malu mogućnost za kraći lokalni pljusak, vjerojatnije ipak sa slovenske strane granice. Temperatura će u najtoplijem dijelu dana porasti na vrijednosti između 32 i 37 stupnjeva, a samo će na Jadranu umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar malo ublažiti dojam neugodne vrućine.

Dani vikenda donose nam nastavak toplinskog vala uz napomenu da bi u nedjelju poslijepodne na sjeverozapadu unutrašnjosti mjestimice moglo biti pljuskova s grmljavinom.

U ponedjeljak bi, kako sada stvari stoje, bio vrhunac toplinskog vala, kad bi se temperature u dijelovima Slavonije, Baranje i Srijema te u unutrašnjosti Dalmacije lokalno mogle približiti brojci 40. Za osvježenje, prema trenutnim pokazateljima, pričekat ćemo utorak i srijedu kad bi se u cijeloj zemlji vremenska situacija trebala promijeniti, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike