Tko je u pravu? YouTube blokirao video u kojem američka kongresnica najavljuje tužbu protiv COVID putovnica zbog “kršenja smjernica zajednice”

Foto: Zimo/YouTube/Screenshot

Sve više mjesta na svijetu uvodi obavezne COVID putovnice za korištenje javnih usluga ili prisustvovanje javnim događanjima. Isto je najavio i gradonačelnik New Yorka, Bill de Blasio, koji je istaknuo kako će COVID putivnice biti nužne za ulazak u restorane, fitness centre i zabavne sadržaje.

Tome se usprotivila kongresnica Nicol Malliotakis, koja je najavila tužbu protiv gradonačelnika. O tome zašto planira podići tužbu i zašto misli da COVID putovnice nisu potrebne, govorila je na svojoj konferenciji za medije, čiju je snimku objavila i na YouTubeu.

No, snimka je ubrzo uklonjena, a kako kongresnica Malliotakis kaže, iz YouTubea su ih obavijestili da su njenom objavom “prekršili smjernice zajednice”.

Iz mogu ureda obratili su se YouTubeu kako bi smo saznali zašto, ali nismo dobili odgovor, napisala je na Twitteru uz opasku kako je ona “posljednja žrtva cenzure velikih tehnoloških tvrtki”.

Prema “Pravilima o iznošenju medicinskih dezinformacija o bolesti COVID-19” , YouTube “ne dopušta sadržaj o bolesti COVID-19 koji predstavlja ozbiljan rizik od izazivanja velike štete. YouTube ne dopušta sadržaj s medicinskim dezinformacijama koje su proturječne medicinskim informacijama o bolesti COVID-19 lokalnih zavoda za javno zdravstvo ili Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).”

Što je točno zasmetalo YouTubeu u objavljenom videu, teško je reći jer video nije dostupan. No, ako je suditi prema objavi koju je kongresnica Malliotakis postavila na svoje internetske stranice, sporne bi mogle biti izjave nekih od sudionika same konferencije, piše Dnevnik.hr

Share This Article