15.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Jedva se iščupala iz ralja kulta u koji ju je smjestila bliska...

Jedva se iščupala iz ralja kulta u koji ju je smjestila bliska osoba, unatoč prisili odbila je zadnji, užasni korak inicijacije: Jako sam se bojala

Zvijezda australskog showa “The Bachelor” Ashleigh Freckleton progovorila je o traumatičnom iskustvu koje je doživjela prije tri godine, a njezina ispovijest je šokirala mnoge.

Naime, Ashleigh je 2018. proslavila 25. rođendan i živjela je u Londonu te je razmišljala kako bi se mogla preseliti u Indiju i posvetiti se učenju joge. No njezin karizmatični prijatelj joj je predložio školu koja u Europi.

“Rekao mi je: ‘Gle, radije nego da odeš u Indiju, dođi u Rumunjsku i živi mjesec dana među jogijima. To je jedna od rijetkih istinskih škola koje podučavaju pravu jogu s pravim vodičem”, ispričala je Freckelton za australski portal Mamamia.

Nekoliko mjeseci kasnije otišla je u Rumunjsku, a kada je stigla tamo, prisilili su ju da mora obećati kako neće govoriti što se događalo u programu. Potom se morala skinuti i prisegnuti na odanost vođi škole.

Kaže da joj je tijelo vrištalo da je cijela situacija pogrešno, no nije se mogla natjerati da ode. “Posramljivala sam samu sebe i razmišljala: ‘To je tvoj ego. Moraš duhovno evoluirati. Moraš ići naprijed'”, objasnila je Ashleigh.

Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci prolazila je kroz duhovni trening, ali i propagandne lekcije o masonstvu, teorije zavjere i predavnjima protiv cijepljenja. Usto su ona i ostatak grupe morali izvoditi seksualne činove međusobno i gledati pornografiju.

Na kraju programa je Freckelton otputovala u Pariz gdje se očekivalo da se upusti u seksualne odnose s vođom što je ona odbila. “Obećaju ti cijeli svijet ako prođeš inicijaciju, a kažu da žena ako dobije priliku i odbije ju da je tvrdoglava, glupa i površna”, pojasnila je reality zvijezda.

“Osjećala sam se kao da sam izgubila dodir sa stvarnošću, kao da vođine kandže grabe moj mozak i vade ga iz mene. Morala sam si pisati pisma u dnevnik i reći samoj sebi da ostanem prisebna jer sam se jako bojala”, dodala je.

Kada je odbila sudjelovati u finalnom ritualu, odnosno spavati s vođom morala je danima pregovarati kako bi ju pustili da napusti program. “Trebali su mi mjeseci da zaista shvatim kroz što sam prošla”, istaknula je.

Uspjela je ispričati roditeljima sve što joj se dogodilo u Rumunjskoj, a dijagnosticiran joj je i posttraumatski stresni poremećaj (PTSP). Odlučila je progovoriti javno o svemu kako bi podignula svjesnost o kultovima i taktikama koje koriste da bi namamili ljude da im se pridruže.

“Ljudi, koji se uključe u kult, imaju jako pozitivne i dobre namjere te ih se iskorištava”, rekla je. Istaknula je da je zahvalna na svojoj obitelji koja joj je pružila snažnu podršku nakon što je pobjegla iz kulta.

“Ljudi, koji nemaju takvu potporu u svojim životima, završe tamo i nikad ne otiđu”, ispričala je.

Inače, posljednjih godina je zbog svoje povezanosti s kultom Nxivm u središtu pozornosti bila Allison Mack (38), zvijezda serije “Smallville”, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike