23.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Akcija na području Pule: Policija je ulovila čak 16 ilegalnih kampista koji...

Akcija na području Pule: Policija je ulovila čak 16 ilegalnih kampista koji su parkirali u centru grada

Nakon što su mediji, pisali o turistima koji su se “snašli” te kampiraju na javnom parkingu u Puli, plaćajući samo kaznu za nepropisno parkiranje koja je jeftinija od boravka u kampu, komunalni redari Grada Pule, zajedno s djelatnicima Državnog inspektorata i MUP-a u petak su u 5.30 sati krenuli u organiziranu akciju nadzora zabrane kampiranja izvan kampova i prostora određenih za kampiranje izvan kampova, javljaju iz Grada Pule.

“Evidentirano je čak 16 slučajeva ilegalnog kampiranja, od kojih 6 na pulskoj rivi preko puta Veslačkog, 7 slučajeva evidentirano je u ex kampu Valovine, 2 slučaja u Gortanovoj ulici i 1 slučaj u Ulici Bože Gumpca. Kazna za ilegalno kampiranje iznosi 1.000 kuna.

Podsjetimo, služba redarstva je, na temelju prijava, već prije bila u organiziranom zajedničkom nadzoru s Državnim inspektoratom i MUP-om te se postupalo na Hidrobazi i Valovinama, sve sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Nova gradska uprava u više navrata istaknula je potrebu bržeg i učinkovitijeg djelovanja službe redarstva te su ovakvi uspješno provedeni nadzori upravo na tragu rečenog, kao i najava dodatnih akcija koje će se provoditi kroz naredno razdoblje”, ističu iz Grada.

Dodaju da komunalnih izazova u gradu ima mnogo, te će se ojačati i posložiti služba redarstva, a planirano je i angažiranje komunalnih izvidnika koji će biti ispomoć komunalnim redarima u održavanju komunalnog reda, piše Glas Istre, a prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike