-2.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Vrhunac toplinskog vala tek početkom idućeg tjedna!

Vrhunac toplinskog vala tek početkom idućeg tjedna!

Pretežno vedro je jutros nad većim dijelom Hrvatske, vjetar je slab u unutrašnjosti, duž obale puše umjerena, pod Velebitom i jaka bura, koja će slabjeti u nastavku dana i zamijenit će je sjeverozapadnjak. No, u ovim trenucima, prema izvješću HAK-a, ima ograničenja u prometu:

“Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).”

U nastavku dana, sredinom dana i poslijepodne, mogući su vrlo rijetki pljuskovi, uglavnom na sjeverozapadu unutrašnjosti, u zaleđu Rijeke i unutrašnjosti Dalmacije. Bit će to rijetke nestabilnosti, tako da će prevladavati sunčano, vruće i vrlo vruće.

Temperature će biti uglavnom više od 30, i do 38 u unutrašnjosti Dalmacije, gdje je i jučer bilo najtoplije, čak 38,8 je izmjereno u splitskoj zračnoj luci.

Zanimljivo je spomenuti da je jučer na Siciliji izmjereno 48,8, što bi mogao biti novi europski rekord, čeka se potvrda Svjetske meteorološke organizacije.

Cijeli Mediteran i Balkanski poluotok nalaze se u toplinskom valu, uslijed pritjecanja vrućeg zraka s područja sjeverne Afrike, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike