30.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U Zagrebu se neko vrijeme ne odvozi glomazni otpad, oglasila se Čistoća

U Zagrebu se neko vrijeme ne odvozi glomazni otpad, oglasila se Čistoća

Glomazni otpad u gradu Zagrebu posljednjih tjedan dana se ne odvozi, a reciklažna dvorišta su puna, objavljeno je u medijima.

Iz Čistoće su potvrdili da ima zastoja u odvozu otpada, a poslali su i priopćenje koje se prenosi u cijelosti.

“Zagrebački holding d.o.o., podružnica Čistoća redovno odvozi otpad iz kućanstava te ga predaje ugovorenim oporabiteljima na zbrinjavanje i dalju oporabu. Podružnica Čistoća kontinuirano preuzima građevinski materijal, šutu, drvo, plastiku, elektronički otpad, kako po pojedinačnim zahtjevima za odvoz glomaznog otpada od građana tako i u reciklažna dvorišta.

Trenutačno zbog reorganizacije odvoza glomaznog otpada, molimo građane za strpljenje i razumijevanje jer radimo na uspostavi nove metodologije i tehnologije obrade glomaznog otpada koja osigurava ekonomičnost te zahtijeva i određeno vrijeme prilagodbe.

Iz tog razloga, mogući su privremeni i kratkotrajni zastoji pri zbrinjavanju određenih vrsta otpada koji se kategoriziraju kao glomazni otpad, kao što su: tapecirani namještaj i ojastučene garniture (madraci, fotelje i naslonjači), podne obloge (linoleum, tepisi, krzno) i slično.

Podružnica Čistoća će operativno ukloniti privremene poteškoće u najkraćem mogućem roku.

Također, podsjećamo da je reorganizacijom poslovnih procesa ranije u srpnju ponovno uspostavljen neometan odvoz građevinskog otpada iz središta grada na odlagalište Zagrebačkih cesta na Jakuševcu, a koji je proljetos zbog popunjenih kapaciteta odlagališta bio privremeno obustavljen.

Na odlagalištu Zagrebačkih cesta na Jakuševcu oslobođen je dodatni prostor za odlaganje ove vrste otpada. Radnici Čistoće su od 2.7. do 7.7. u tri smjene odvozili građevinski otpad na odlagalište podružnice Zagrebačkih cesta.

Isto tako, Zagrebački holding d.o.o. je pokrenuo postupak nabave strojeva za usitnjavanje ove vrste otpada, a koji će uvelike doprinijeti ekonomičnosti i unapređenju sustava gospodarenja otpadom u gradu Zagrebu”, objavili su, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike