23.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Roditelji na teškim mukama: Malena nije upala u vrtić! Dogodine možda bude...

Roditelji na teškim mukama: Malena nije upala u vrtić! Dogodine možda bude ako se razvedemo. To nosi dodatne bodove

I ove godine u Splitu je aktualan problem oko neupisane djece u vrtiće. Ukupno 263 mališana nije dobilo mjesto, što zadaje muke njihovim roditeljima. Oni bez “baka servisa” hvataju se za glavu jer rujan je blizu, a oni još uvijek ne znaju gdje će s djecom dok oni rade.

“Molim vas da meni kao ogorčenom roditelju i ostalima kojima djeca nisu upisana u vrtić pomognete i dođete do odgovora što da radimo pošto nam dijete nije upisano u jaslice. Malenu nam nema tko čuvati, a mi moramo raditi. Ostaje nam odreći se posla i polovine primanja ili rastava braka jer su nam to dodatni bodovi za sljedeći upis”, govori za Slobodnu Dalmaciju otac koji svoju djevojčicu nije uspio upisati u vrtić.

Objašnjava kako su se prijavili za jednu ustanovu, odnosno dječji vrtić, kaže išli su pošteno i nisu željeli prijaviti se na pet mjesta.

“Kada su izašli privremeni rezultati i kad smo dobili negativno rješenje odmah smo se žalili. Kada smo sina upisivali, a koliko znam takva je praksa bila do prije nekoliko godina praksa, dijete bi se upisalo u prvi slobodni gradski vrtić, ako nema mjesta u željenom.

Pogledali smo rezultate upisa u ostalim gradskim vrtićima i vidjeli da su upisana djeca koja imaju manje bodova od mog djeteta. Kako smo mi mogli znati kakva će situacija biti u drugim vrtićima, kao i svaki roditelj smo išli tako da se prijavimo samo u onaj koji nam je najbliži kući. Sada od prakse takvog upisa ništa, a mi po cijele dane okrećemo brojeve.

Zvali smo sve privatne vrtiće i slobodnog mjesta ni za lijeka. Zvali smo i tete čuvalice, ali ni tamo nismo imali sreće. Što da radimo”, pita se ogorčeni otac, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike