15.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Pogledajte kako ovi psi reagiraju na riječi "baka", "vožnja autom", "keksići" i...

Pogledajte kako ovi psi reagiraju na riječi “baka”, “vožnja autom”, “keksići” i “hrana”!

Najpametniji psi navodno pamte i po stotinu riječi, no prosječan pas može ih zapamtiti ipak nešto manje. To su obično riječi koje su mu jako drage – hrana, šetnja ili keks. Ipak, znaju oni upamtiti i što znače riječi iza kojih stoje radnje koje im baš nisu drage – recimo, odlasci veterinaru. Koliko će riječi upamtiti ovisi o njihovoj inteligenciji, ali i o tome koliko često s njima govorimo.

Vlasnik dva psa odlučio je snimiti urnebesan video u kojem pokazuje koje riječi njegovi psi znaju. Pravio se da priča na telefon sa svojom majkom i potom je izgovarao riječi koje njegovi psi vole: baka, posjeta, vožnja automobilom, trgovina za kućne ljubimce, poslastice…

Rekcija pasa je apsolutno sjajna i beskrajno zabavna. Na svaku poznatu riječ nakrivili su glavu, pogledali ga, podignuli uši… Video je pogledan 4,5 milijuna puta, a mnogi komentatori nisu skrivali svoje oduševljenje zabavnim dvojcem i njihovim reakcijama. Neki su napisali kako se i njihovi psi ponašaju jednako, dok su drugi dodali kako smatraju da simpatičan dvojac zaslužuje sve što im je najavljeno u tom lažnom telefonskom razgovoru, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike