8.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport Gasi se olimpijski plamen u Tokiju

Gasi se olimpijski plamen u Tokiju

Danas se u Tokiju gasi olimpijski plamen, čime će službeno završiti 32. ljetne Olimpijske igre na kojima je sudjelovalo više od 11 tisuća sportaša i sportašica iz cijelog svijeta.

Svečanost zatvaranja počinje u 13 sati, uz prijenos na HRT-u.

Hrvatsku zastavu na svečanosti zatvaranja Olimpijskih igara u Tokiju od 12 sati po hrvatskom vremenu nosit će kapetan vaterpolske reprezentacije Andro Bušlje, odlučeno je u subotu.

Budući da nitko od osvajača medalja nije ostao do kraja Igara u Tokiju, zbog pravila za sportaše o napuštanju poprišta Olimpijskih igara u roku od 48 sati nakon završetka natjecanja, izbor je pao na jedine naše predstavnike koji su se natjecali posljednjeg dana Igara – vaterpoliste.

Prema riječima šefa Misije hrvatskog izaslanstva u Tokiju, Damira Šegote, pojedinačni izbor stjegonoše ostavljen je igračima i stručnom stožeru vaterpolske reprezentacije, a oni su odlučili da će to biti dugogodišnji zaslužni igrač izabrane vrste Andro Bušlje.

Kapetanu hrvatske reprezentacije taj izbor predstavlja iznimnu čast i zadovoljstvo te je zahvalio suigračima i članovima stručnog stožera na odluci da upravo on bude hrvatski stjegonoša na zatvaranju tokijskih Igara, dosad najneobičnijih, ali vrlo uspješnih za hrvatski sport, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike