10.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Policija u noćnoj akciji jer su na Bačvicama bijesni: Kvart nam smrdi...

Policija u noćnoj akciji jer su na Bačvicama bijesni: Kvart nam smrdi od urina i bljuvotina! Mladi su pijani i drogirani

Stanovnici Bačvica ljuti su jer ih ujutro na plaži dočekuju gomile smeća, boce od pića, staklo, polomljene biljke, razbijeni retrovizori…

Fotografije su objavljene u Facebook grupi Gradski kotor Bačvice, a tamo se mogu vidjeti i fotografije onih koji su se čak i ozlijedili na razbijeno staklo.

“Tisuće mladih svaku večer na Bačvicama rade šta ih je volja, kvart nam smrdi od urina i bljuvotina! Horde mladih odlaze i dolaze pijani i drogirani. Promet preko trajektne luke je u totalnom kolapsu, pitanje je samo kad će se nesrića dogodit!

Gradski šefovi, znajte da možete šta hoćete, ali ne možete dokle hoćete!?

Dragi moji sugrađani iz kotara Bačvice, dosta je politike, laži i prebacivanja s jednog političara na drugoga. Idemo najjače moguće s našim jedinim demokratskim pravom, a to je da izađemo na ulicu!!!

Dico, stari i mladi idemo na ulice, pokažimo da nas ima, pokažimo da smo najveći kvart u Splitu, pokažimo da grad pripada narodu a ne pojedincima!!!”, stoji u posljednjoj objavi na grupi uz poruku “ovo je zadnje upozorenje gradskoj upravi”.

No, policija i pripadnici Civilne zaštite Grada Splita su u petak navečer izišli na splitsku plažu Bačvice u pokušaju rješavanja problema. Civilna zaštita stigla je iza 23 sata, dok broj mladih nije bio ni blizu onih par tisuća o kojima se govorilo ovih dana. Naznaka nereda, piše Slobodna Dalmacija, nije bilo – svatko u svojoj grupi, sa svojim zvučnicima iz kojih trešte hitovi, pored njih vrećice pune alkohola…

“Mladima nije zabranjeno da dolaze na Bačvice, ali ne smiju unositi staklo niti kršiti zakone i komunalni red. Mobilizirali smo 15 pripadnika Civilne zaštite koji su nadzirali područje i nisu dozvolili da se okupljaju veće grupe ljudi uz zvučnike koji su zabranjeni nakon 23:30 sati, svlačionice su privremeno zatvorene trakom da se u njima ne bi uriniralo”, rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.

Sinoć tijekom večeri od 23.00 sata do 04.00 sata na području Bačvica deset osoba je zatečeno u narušavanju javnog reda i mira tako da su iz zvučnika preglasno reproducirali glazbu. Prekršajno su sankcionirani i oduzeti su im zvučnici. Također, dvije su osobe uhićene jer su prodavale alkohol “na crno”, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike