16.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Majka mladića kojeg je na smrt pretukao poginuli motociklist: Žao mi ga...

Majka mladića kojeg je na smrt pretukao poginuli motociklist: Žao mi ga je… No, ne mogu zaboraviti što su učinili mojem Tomislavu

U prometnoj nesreći jučer je poginuo 37-godišnji motociklist Matija Marčec, kojem se zajedno s još dvojicom muškaraca zadnjih 10 godina sudilo za ubojstvo mladića Tomislava Pergara.

Pergara su, podsjetimo, Marčec i još dvojica muškaraca nasmrt pretukli pred narodnjačkim klubom “Guru” u Čakovcu 27. siječnja 2011. godine.

Prva presuda donesena je 2017. godine i svi su bili osuđeni na po tri godine i osam mjeseci zatvora. Nakon žalbe je odluka poništena i suđenje vraćeno na početak. U veljači ove godine ponovno su sva trojica nepravomoćno osuđena na po dvije godine i deset mjeseci zatvora.

Marčec je, piše Međimurski.hr, jučer poginuo vozeći i isprobavajući novi motor Kawasaki Ninja između Vrhovljana i Donjeg Koncovčaka. Velikom brzinom ušao je u nepregledni zavoj, prešao na suprotnu stranu, udario u dva automobila koja su dolazila iz suprotnog smjera i na mjestu poginuo.

Majka ubijenog Tomislava, Spomenka Pergar, komentirala je smrt Matije Marčeca u razgovoru za portal Međimurski.hr.

“Ne veselim se ničijoj nesreći, pa ni stradanju tog dečka. Žao mi ga je. Jedino mi se on ispričao na jednoj raspravi i pokazao kajanje za ono što se dogodilo mom sinu. Uvijek je žalosno kad strada mladi čovjek”, rekla je Pergar.

“Ja to najbolje znam, jer sam pokopala svojeg sina kad je imao samo 23 godine. I ovaj dečko, koji je poginuo na motoru, sigurno i on ima roditelje, rodbinu, prijatelje koji žale za njim. Ne treba se veseliti ničijoj nesreći i nevolji”, dodala je.

“No, ne mogu zaboraviti što su on i njegovi kompanjoni učinili mojem Tomislavu. Pretukli su ga na mrtvo ime, a sud ni deset godina kasnije nije donio pravovaljanu presudu. Kakva je to pravda? Nekako mi se čini dok sud ne rješava, onda to riješi božja ruka. Svejedno, ne veselim se ničijoj smrti”, rekla je Spomenka Pergar za Međimurski.hr.

“Kazne su im smanjene, ali sam čula da se Državno odvjetništvo žalilo na visinu kazni. Ne znam kako će u konačnici sve to završiti. Jednog od okrivljenika, eto, više nema”, kazala je Spomenka Pergar, koja još uvijek, zajedno sa suprugom Marijanom i drugim sinom tuguje za stradalim Tomislavom, prenosi RTL.

Detalji nesreće u Međimurju: Poginulom motociklistu sudi se za smrt Tomislava Pergara

Najnovije

Još iz rubrike