21 C
Zagreb
Naslovnica Sport Ivan Kvesić ipak ostao bez medalje na Olimpijskim igrama!

Ivan Kvesić ipak ostao bez medalje na Olimpijskim igrama!

Posljednjeg dana karate programa Hrvatska je imala posljednju priliku za medalju na Olimpijskim igrama. U kategoriji preko 75 kilograma nastupao je naš jedini predstavnik u ovom sportu na Olimpijskim igrama Ivan Kvesić.

Naš borac je aktualni svjetski prvak i bio je jedan od favorita za medalju, no dva poraza u 2. i 3. kolu bila su presudna da ostane bez sna. Ivan nije uspio doći do polufinala koje je nosilo sigurnu broncu.

Za polufinale je trebalo biti među prva dva u skupini od pet karataša koji su se borili svaki sa svakim. Naš je borac bio u nešto lakšoj skupini, ali još se jednom potvrdilo kako na olimpijskim igrama nema lakih protivnika.

Kvesić je u prvoj borbi pobijedio Tarega Hamedija iz Saudijske Arabije s 3:2. Zanimljivo, nakon tog poraza Saudijac se s remijem i dvije pobjede plasirao u polufinale što je bilo iznenađenje za sve i taj je rezultat ostavio Hrvata bez medalje već nakon tri od četiri kola.

U drugom kolu je Ivan izgubio od Indijca Sajada Ganjzadeha s 3:1 nakon što mu suci nisu priznali udarac nogom u glavu pri rezultatu 0-0 nakon minutu i pol borbe.

U toj je borbi Ivan ozlijedio rame s kojim je imao već problema, a sve je to naplaćeno u odlučujućem meču.

U trećem je kolu Ivan doživio neočekivani poraz od Kanađanina Daniela Gaysinskog s čak 4:1. To je bilo presudno da ostane bez medalje jer je u posljednjem kolu očekivano pobijedio Amerikanca Brian Irra s 3:1.

Na kraju je Ivan ostao bez medalje i prije te posljednje borbe koju je naš borac završio u suzama.

Kvesić je sudionik olimpijske kategorije +75 kg, koja je nastala spajanjem poluteške (-84 kg) i teške kategorije (+84 kg), dviju tradicionalnih kategorija u karateu na EP i SP.

Kvalifikacijski ciklus za izravni plasman u Japan trajao je dvije godine kroz 22 turnira koja su se bodovala za konačan učinak. Kvesić je jedini od naših natjecatelja koji je izborio izravni plasman.

Dodatne kvalifikacije održane su u Parizu polovicom lipnja, u kojima je bilo neophodno čak osam ili devet borbi u jednom danu za završni plasman na OI. Na tom turniru Hrvatska nije izborila dodatnu mogućnost za nastup u Tokiju, piše Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike