14.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Kaos i gužve s predajom zahtjeva za osobne iskaznice se nastavljaju, građani...

Kaos i gužve s predajom zahtjeva za osobne iskaznice se nastavljaju, građani satima čekali na suncu i vrućini: Ako znaju da je navala zašto radi samo jedan šalter?

Kaos i gužve s osobnim iskaznicama se nastavljaju. Čitateljica DNEVNIK.hr-a ispričala je svoje iskustvo s podizanjem dokumenata u PP Novi Zagreb u Remetincu u petak ujutro.

Naime, u cijelom Zagrebu, predaja zahtjeva za osobne iskaznice i putovnice može se napraviti samo na četiri mjesta, dok se u Petrinjskoj ulici izdaju samo žurni zahtjevi. Svakodnevne gužve već su uobičajena pojava za sve građane, među kojima budu i starije osobe i žene s malom djecom. Svakako, po zvizdanu nije lako čekati za predaju i podizanje dokumenata.

Na jednom šalteru u Policijskoj postaji u zagrebačkom kvartu Remetinec rade dvije djelatnice – jedna za podizanje dokumenata, a druga za predaju zahtjeva.

”Stigla sam malo prije 10 sati, a na red sam došla tek oko 14 sati. Kolona ljudi stajala je satima na vrućini i suncu bez da su nam dali brojeve za red ili bilo kakvu informaciju”, objasnila je situaciju čitateljica.

Dodaje i da je samo jedna osoba radila za predaju zahtjeva, a za svaki zahtjev joj je trebalo 20-ak minuta.

”Ne razumijem, ako znaju da je navala zašto više policijskih postaja ne izdaje dokumente ili zašto na šalterima ne radi više ljudi”, ljuti se čitateljica koja je, uz ostale građane, satima stajala na suncu i vrućini da bi podigla dokumente.

Osim što je jedan šalter s dvije djelatnice nedovoljan za kvalitetno obavljanje posla, prostor u kojemu rade u potpunosti je neadekvatan – nalazi se u maloj, ograđenoj prostoriji koja inače služi kao info pult policijske postaje.

Kada je čitateljica napokon ušla unutra, djelatnice za šalterom također su negodovale zbog uvjeta u kojem rade. ”Čak su i one svjesne da to ovako ne može i da se na razini Grada Zagreba i policijskih postaja nešto mora napraviti”, komentira čitateljica.

Kontaktirao se MUP i zagrebačku policiju i pitalo ih se zašto više policijskih postaja ne radi na izdavanju dokumenata i kako misle riješiti problem gužvi. Odgovor će Dnevnik.hr objaviti po prispijeću, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike