13.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Zapovjednik iz Oluje o proslavi u Kninu i ključnim momentima za operaciju:...

Zapovjednik iz Oluje o proslavi u Kninu i ključnim momentima za operaciju: I nas je netko kao mladiće podcijenio i tu leži jedan od debelih razloga zašto su izgubili rat

Nakon današnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, prigodan program održat će se i navečer. Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je s generalom-pukovnikom Mladenom Fuzulom, zapovjednikom Zapovjedništva za potporu.

”Mislim da je dan bio dokaz jednoga zajedništva i domoljubnog štiha koji još tinja među braniteljima, a naročito i u Hrvatskoj vojsci”, rekao je.

Mlađe generacije ne treba podcjenjivati kada je u pitanju informiranost o Oluji, govori. U životnoj su dobi kada mogu dati maksimum, mladost je ta koja ima i energiju i dodatnu snagu. ”I nas je netko kao mladiće podcijenio i tu leži jedan od debelih razloga zašto su izgubili rat”, dodao je.

Operacija Oluja zaista se brzo odigrala, a jedna od glavnih značajki ključnih momenata je bila i vijest o padu Knina, objašnjava. ”Ta želja, taj polet je bio takav da se nije osjetila razlika između postrojbi, jednostavno su postrojbe bile te koje su nosile jedna drugu”, naveo je.

Cijela operacija se proučavala i na međunarodnim vojnim sveučilištima. ”Njihovo se pitanje svodi na tu brzinu, koliko smo uspjeli u relativnom kratkom roku uspjeli postići spremnost za takvu vrstu operacije”, dodao je, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike