15.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Rehak o proslavi Oluje: Svejedno nam je tko je nazočan iz političkih...

Rehak o proslavi Oluje: Svejedno nam je tko je nazočan iz političkih krugova

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak komentirao je za N1 proslavu obljetnice Oluje u Kninu na kojoj će ove godine govoriti u ime braniteljskih udruga.

“Neka nam ovo bude sveto mjesto jer Knin je to zaslužio”, kaže Rehak dodajući da se nada kako će sve proteći korektno i kako treba te kako i priliči braniteljima i građanima Hrvatske.

Govoreći o razmiricama koje su obiljažile organizaciju ovogodišnje proslave, Rehak kaže: “Ja nisam time opterećen niti imam rješenje. Tako je izabrano i ja ću morati govoriti iako nisam tip od velikih govora. Ali dobro.”

Što se tiče epidemiološke situacije zbog pandemije koronavirusa, Rehak kaže: “Mi svi volimo da nas ima što više, da se okupimo, sretnemo prijatelje. Bilo bi nam drago da je vrijeme bolje i da je bolja epidemiološka situacija.”

Na dan ulaska u Knin, Rehak je, prema njegovim riječima bio u Sukošanu. Vozio je naoružanje.

“Nitko nije to znao, bilo mi je drago što se tako brzo odvijalo. Pokazali smo da volimo svoje i za svoje smo u stanju izgubiti život”, govori o značenju Oluje.

Na pitanje je li Hrvatska zemlja kakvu je zamišljao tada, Rehak kaže: “Nekima je više nego dobra, a nekima nije.”

O tome što ove godine na obilježavanju obljetnice Oluje neće biti predstavnika srpske manjine u Hrvatskoj, govori: “Mi se ne bavimo politikom, svejedno nam je tko je nazočan iz političkih krugova. Bitno nam je da dođu naši predstavnici udruga i da se sjetimo naših prijatelja kojih više nema.”

Najnovije

Još iz rubrike