18 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Izdano narančasto upozorenje: Moguće grmljavinsko nevrijeme i bujične poplave

Izdano narančasto upozorenje: Moguće grmljavinsko nevrijeme i bujične poplave

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je narančasto upozorenje za područje osječke, riječke, kninske, splitske i dubrovačke regije za četvrtak.

Na području osječke regije mogući su izraženi pljuskovi s grmljavinom i kratkotrajno jakim i olujnim udarima vjetra. Mogućnost bujičnih i urbanih poplava, i tuče. Najjači udari vjetra mogli bi biti do 55 km/h.

Na području kninske regije lokalno se očekuje obilna kiša te izraženi pljuskovi s grmljavinom, lokalno obilnom oborinom u kratkom vremenu i kratkotrajno olujnim udarima vjetra. Najjači udari vjetra mogli bi biti do 65 km/h.

Na području riječke, splitske i dubrovačke regije očekuju se izraženi pljuskovi s grmljavinom i kratkotrajno olujnim udarima vjetra.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, poručuju iz Stožera civilne zaštite, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike