22.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Brkić: Srpski agresor je pod teretom krivnje i odgovornosti za ratne zločine,...

Brkić: Srpski agresor je pod teretom krivnje i odgovornosti za ratne zločine, okupaciju, agresiju i pljačku pobjegao po uputama njihovog kukavičkog vodstva

Milijan Brkić, ratni veteran i bivši potpredsjednik Sabora, oglasio se na svom fb-u povodom 26. obljetnice VRO Oluja.

🇭🇷 TISUĆU OLUJA, AL’ SAMO JE JEDNA SLOBODE VRIJEDNA 🇭🇷

Svim hrvatskim braniteljima i članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te svim Hrvaticama i Hrvatima u Republici Hrvatskoj, našoj drugoj domovini Bosni i Hercegovini te iseljenoj Hrvatskoj čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Današnju 26. obljetnicu VRO “Oluja” slavimo u miru i slobodi zahvaljujući smjelosti, hrabrosti i iskrenom domoljublju hrvatskih branitelja koji su tijekom Domovinskog rata bez obzira na sve poteškoće koje su snašle naš hrvatski narod ustrajali u ostvarenju višestoljetnog sna Hrvata.

1995. godine naša hrvatska strana bila je odlučna u traženju rješenja za oslobađanjem ostatka okupiranog teritorija pa se kroz niz pregovora to pokušavalo postići mirovnim putem. Nažalost, srbo-četnički agresor je odugovlačio te na taj način pokušavao što duže održavati paradržavnu tvorevinu SAO Krajinu. Dr. Franjo Tuđman osnažen saznanjem o potpunoj spremnosti hrvatskih postrojbi, odlučio se na kratku, čistu i učinkovitu VRO “Oluja”, koja je bila krucijalna i sudbonosna za hrvatski narod.
Hrvatski branitelji su opravdali povjerenje svog vrhovnog zapovjednika i svog naroda, a srpski agresor je pod teretom krivnje i odgovornosti za ratne zločine, okupaciju, agresiju i pljačku pobjegao po uputama njihovog kukavičkog vodstva noseći sa sobom velikosrpsku ideju tamo odakle nije trebala nikada ni doći – u Beograd!

Od tada zauvijek hrvatska zastava vijorit će se na tvrđavi u Zvonimirovom gradu kao podsjetnik svima nama i budućim generacijama na veličanstvenu pobjedu hrvatskih branitelja! U čast, slavu i sjećanje svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima tijekom VRO “Oluja” i Domovinskog rata danas izrecimo molitvu i zahvalnost, a onima koji dolaze poslije nas usadimo trajne vrijednosti i svjesnost o nacionalnim interesima koji bi nam svima trebali biti jednaki, konstantni i usmjereni po želji Hrvatica i Hrvata!

VIDEO Savo Štrbac 7. kolovoza 1995. objašnjava tko je i s kojim motivima evakuirao Srbe i time demantira laži Plenkovićevog partnera Pupovca i tvrdnje s Vučićevog četnikovanja u Bačkoj Palanki

Najnovije

Još iz rubrike