8.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Božinović o Skejinom pozdravu "Za dom spremni" u Kninu: Znate da je...

Božinović o Skejinom pozdravu “Za dom spremni” u Kninu: Znate da je policija puno puta prijavila taj poklič, ali to nije dobilo pravosudni epilog

Na pitanje novinara o pozdravu “Za dom spremni” kojega je u Kninu uzviknuo predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik Marko Skejo, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da nema konkretan uvid u što se dogodilo.

“Poklič je zabranjen i on je kažnjiv. Policija će napraviti sve što se može u skladu sa zakonom”, rekao je Božinović. “Znate da je policija puno puta prijavila taj poklič, ali to nije dobilo pravosudni epilog”, dodao je Božinović.

Smatra da su smjernice dane, a na upit kako se svake godine događa isto kad je Skejo u pitanju, navodi: “Ja nisam neki pasionirani stalker Skeje. Ja ne poduzimam ništa, posao poduzima policija, ja pratim što policija radi”.

“To je poklič, pozdrav koji treba sankcionirati. Postoje neke situacije o kojima se može razgovarati. To je nešto o čemu bi svi u politici trebali zauzeti nekakav stav i implementirati ga kao rješenje”, rekao je Božinović.

“Ovo se, pretpostavljam, ako se dogodilo – dogodilo izvan državnog protokola. Kad policija pregleda snimke, oni će odraditi svoj posao. Policija uvijek odradi svoj posao i uvijek je prijavljivala, ali upravo u ovim krajevima te policijske prijave nisu uvijek ili su tek u pojedinačnim slučajevima dobivale pravosudni epilog što nije dobro ni za policiju”, objasnio je Božinović, piše Dnevnik.hr

VIDEO Skejo i ove godine u Kninu uzvikivao ZDS, policija sve snimila

Pavao Miljavac o Skeji: Meni je to već dosadno

Najnovije

Još iz rubrike