18.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U Segetu Gornjem i dalje ima otvorene vatre, gase je dva kanadera

U Segetu Gornjem i dalje ima otvorene vatre, gase je dva kanadera

Požar u Segetu Gornjem ulazi u treći dan, još je aktivan na nepristupačnim dijelovima, a do jutros je u njemu izgorjelo oko 1600 hektara niskog raslinja, makije, borovine i nešto maslinika, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević za N1 je rekao da na požarištu još uvijek ima otvorene vatre. “Gori trenutno u brdima, na sjevernoj i istočnoj strani. Nema opasnosti za kuće, a puštena je i struja, ali ima otvorene vatre koju gase dva kanadera na brdu prema Labišnici”, rekao je Kovačević za N1.

Dodao je da strahuju da će se zbog juga situacija ponovno pogoršati, ali uzdaju se u sutrašnju promjenu vremena, koja bi trebala donijeti kišu.

Na terenu je 106 vatrogasaca s dva kanadera. Rano jutros u gašenje tog najvećeg požara na obali u zadnje četiri godine priključila su se dva kanadera. Tijekom noći je na terenu bilo 106 vatrogasaca sa 37 vozila, a jutros se očekuje preraspodjela snaga.

“Već od 6 sati u gašenje su se uključile zračne snage. To gdje gori je nepristupačan teren, pa tamo gase kanaderi. Ne znamo kako će se dalje odvijati požar jer vjetar stalno mijenja smjer i nije moguće predvidjeti bilo kakav razvoj situacije. Na terenu nema velikog plamena tek dim”, rekli su Hini vatrogasci, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike