13 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Privedeni SDP-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika i njegov otac: Tražili od zaposlenika...

Privedeni SDP-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika i njegov otac: Tražili od zaposlenika da im vraćaju novac od Vladinih potpora

55-godišnji otac i njegov 32-godišnji sin privedeni su u policiju. 32-godišnjak je, inače, SDP-ov kandidat za gradonačenika i gradski vijećnik u Dubrovniku Ivan Tropan.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska objavila je kako se 55-godišnji Tropanov otac sumnjiči za kazneno djelo prijevare na štetu sedamnaest osoba. U razdoblju od lipnja 2020. do lipnja 2021. godine zaposlenicima svoje tvrtke sa sjedištem u Dubrovniku nije rekao da im pripada pravo na naknadu plaće iz programa Vlade Republike Hrvatske.

Radi se o sredstvima namijenjenima očuvanju radnih mjesta tijekom trajanja krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19.

55-godišnjak je zaposlenike uvjerio da taj novac pripada njegovoj tvrtki te je od njih zahtijevao da mu vrate novac nakon izvršene uplate na njihove tekuće račune u banci. U pojedinim je slučajevima dobio punomoć pa je novac osobno podizao u banci i zadržavao ga za sebe.

55-godišnjaku je pritom pomogao i 32-godišnji muškarac, također zaposlenik iste tvrtke.

32-godišnjaka policija sumnjiči i za krivotvorenje isprave. On je u lipnju 2020. godine izvornu svjedodžbu početnih kvalifikacija taksi-vozača preinačio i napravio dvije lažne svjedodžbe na imena dvoje zaposlenika koji nisu imali tu kvalifikaciju.

Prevarom je 17 zaposlenika oštećeno za ukupan iznos od 419.478,41 kn. Novac je 55-godišnjak zadržao za sebe. 55-godišnjak i 32-godišnjak u utorak su uhićeni te uz kaznenu prijavu pritvoreni, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike