13 C
Zagreb
Naslovnica Sport Pad hrvatskog momčadskog sporta: Hrvatska više nije sila, tenisači spriječili još veći...

Pad hrvatskog momčadskog sporta: Hrvatska više nije sila, tenisači spriječili još veći debakl

“Podbačaj, očekivali smo više”, rekao je legendarni Maro Joković nakon ispadanja vaterpolista u četvrtfinalu olimpijskog turnira. U jednoj rečenici otkrio je mišljenje većine Hrvata koji prate momčadski sport.

Vaterpolisti su igrali zadnja dva finala Olimpijskih igara, osvojili zlato i srebro, a porazi od Australije, Španjolske i Mađarske govore da nešto ne štima. Vaterpolisti su se i jedva plasirali na Igre teškom pobjedom protiv Rusa na peterce.

Debakl vaterpolista je samo zaokružio loše rezultate hrvatskih momčadi i ženskih ekipa. Na Igre se nisu plasirali ni hrvatski košarkaši i rukometaši, a ni blizu plasmana nisu bile hrvatske odbojkašice, rukometašice i košarkašice…

Ruku na srce, nitko se nije prošle godine nadao da će se hrvatski tenis vratiti s čak dvije medalje u Hrvatsku. Svi su očekivali medalju vaterpolista, plasman rukometaša, a nada je postojala i u odlazak košarkaša u Tokio, a svi znamo kako je to završilo, veliki Bojan Bogdanović nije mogao sam protiv petorice osigurati plasman na domaćem terenu u Splitu.

Hrvatski stolnotenisači su također podbacili, ispali su u prvom kolu od Tajvana s glatkih 3:0.

Srećom, hrvatski sport su ostavili na životu sportaši u pojedinačnim sportovima. Bez teniskih parova osvojili smo šest medalja. Što je sjajan rezultat prema broju stanovnika, ali broj od samo 59 putnika u Tokio govori da se nešto mora promijeniti, za samo tri godine su Olimpijske igre u Parizu, piše Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike