13 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Hulk iz Sesveta bez bronce

Hulk iz Sesveta bez bronce

Hrvatskom hrvaču Ivanu Hukleku, Hulku iz Sesveta kako ga zovu, danas je izmaklo brončano odličje u kategoriji do 87 kg na Olimpijskim igrama u Tokiju. Plasirao se na visokom petom mjestu.

Huklekov protivnik bio je Gruzijac sa srbijanskom putovnicom Zurabi Datunašvili koji je borbu za broncu izborio kroz repasaž. Datunašvili je ove godine na Europskom prvenstvu u Varšavi osvojio zlato, a zlatni je bio i na europskim prvenstvima 2016. i 2017., ali u kategorijama 75 kg i 80 kg. Početak nije bio dobar za našeg hrvača, izgubio je 6:1.

Da je uspio uzeti odličje, bila bi to prva olimpijska medalja za hrvatsko hrvanje od samostalnosti, a treća za hrvatske hrvače. Vlado Lisjak je na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu osvojio olimpijski naslov, dok je Josip Čorak bio srebrni na Igrama u Münchenu 1972.

Ivan Huklek je u srijedu ostvario pobjede protiv Amerikanca Johna Waltera Stefanowicza od 5-3 i Uzbekistanca Rustama Asakalova sa 4-1, da bi u polufinalu izgubio od Ukrajinca Žana Belenjuka sa 1-7, dok je Datunašvili nakon poraza od Belenjuka u osmini finala u srijedu, u četvrtak u repesažu svladao Alžirca Bachira Sid Azaru sa 5-1.

Datunašvili je rođen u Tbilisiju u Gruziji te je nastupao za tu zemlju do 2018. kada je promijenio državljastvo te od tada predstavlja Srbiju.

Za zlato u Tokiju borit će se Belenjuk i Mađar Viktor Lorincz, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike