15.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tomašević: Ja i zamjenica osobno smo nazočili razgovorima PNUSKOK-a

Tomašević: Ja i zamjenica osobno smo nazočili razgovorima PNUSKOK-a

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u predvorju Gradske uprave održao je redovnu konferenciju za medije.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će početkom sljedećeg tjedna biti raspisan natječaj za članove školskih odbora. Od ukupno tri člana, jedan od članova bit će predstavnik iz vijeća gradskih četvti (za srednje škole) i mjesnih odbora (za osnovne škole). Ukupno oko 200 članova će biti iz mjesne samouprave, a 400 preko javno natječaja.

Naknade za školske odbore će se smanjivati, međutim, još ne može reći koliko: “Naš je cilj smanjivati naknade i u drugim upravnim vijećima u gradskim ustanovama.”

Privremeni pročelnik Ureda za upravljanjem imovinom bit će Željko Matijašec, rekao je Tomašević.

Tomašević je potvrdio da su on i njegova zamjenica posljednjih tjedana osobno nazočili razgovorima PNUSKOK-a koji se provode u uredima Gradske uprave, na zahtjev PNUSKOK-a.

“Osim pretresa, bilo je više radnji u zgradi Gradske uprave. Neke od tih radnji, koje ne mogu detaljno komentirati. Niti na jednom razgovoru nismo bili na svoju inicijativu, na sve su nas pozvali. Također, ne bih rekao da su to bila ispitivanja, više se radilo o razgovorima kako bi se utvrdile neke činjenice, razgovori oko određene dokumentacije. U nekima od tih radnji bili smo prisutni kao predstavnici javnih tijela, na traženje PNUSKOK-a, ali u detalje ne mogu ulaziti jer je istraga tajna”, kazao je Tomašević.

Istaknuo je da žele promijeniti kriterije na koji način se poslovni prostori dodjeljuju i plaćaju.

“Puno poslovnih prostora u vlasništvu Grada iznajmljuje se po cijenama za koje ne postoji opravdanje. Već nekoliko tjedana radimo na tome. Ima određenih subjekata kojima se daje prostor po izrazito niskim cijenama.

Želimo promijeniti kriterije na koji način se poslovni prostori dodjeljuju i plaćaju. Tu je očito jedan nered”, kaže Tomašević.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izvjestio je o obnovi Zagreba od posljedica potresa. “U tijeku je obnova 14 škola i jednog učeničkog doma”, rekao je Korlaet.

Namjera je da se ubrza obnova škola, potrebno je pomiriti razne zahtjeve, a važan je imperativ sigurnosti i očuvanje kulturnih dobara, kazao je Korlaet izdvojivši tri škole koje su pojedinačna kulturna dobra – Gornjogradska gimnazija, Tituša Brezovačkog, Prva ekonomska škola.

Naveo je da su mobilni timovi na ternu već treći tjedan.

“Obišli su Podsljeme, Gornju i Donju Dubravu te Maksimir. Ovaj tjedan obilaze Gornji Grad i Medveščak. U prvoj rundi obrađuju se samo crveno označene zgrade kojih je 1200. Mobilni timovi namjeravaju ih obići 980”, rekao je Korlaet.

Kaže da se stvari intenzivno i dobro odvijaju te će se uskoro vidjeti fizički rezultati obnove, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike