-4.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Hajdaš Dončić: Maras nije surađivao s Bandićem, može ponovno tražiti upis u...

Hajdaš Dončić: Maras nije surađivao s Bandićem, može ponovno tražiti upis u SDP

Siniša Hajdaš Dončić komentirao je u Novom danu N1 televizije stanje u SDP-u, donedavno najvećoj oporbenoj stranci.

“Odluku je donio Glavni odbor kad je raspustio organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu”, kaže Dončić pojašnjavajući da se “došlo do toga da SPD Grada Zagreba kreće s 1700-1800 članova koji su zadovoljili sve kriterije”.

“Mislim da je Predsjedništvo dobilo definitivni mandat da mijenja SDP ne samo organizacijski nego i politički. Naš mandat ide u tom smjeru. SDP mora biti živa organizacija koja se mijenja, napraduje i daje nove ideje, i koja želi očistiti stvari koje u prošlosti nisu bile dobre”, kaže Hajdaš.

Govori kako se htjelo spriječiti da se ponovi situacija da u SDP-u bude stranka u stranci kao što je to bio slučaj kod suradnje s MB365.

“Sve političke stranke su živi organizam sklon transformacijama i mijenjanju”, kaže.

O slučaju isključenja Gordana Marasa iz stranke kaže: “Maras je bio vrlo aktivan zastupnik, isto tako je dobio priliku da vodi zagrebačku organizaciju zadnje 4 godine. Ne samo zbog njegovih nemogućnosti da vodi organizaciju i opstrukcija, on to nije uspio i on to mora prihvatiti.”

Na pitanje je li i Maras bio jedan on tih koji su surađivali s Bandićem, kaže: “Nije, decidirano kažem da nije. On može kao i svi drugi tražiti ponovno nekad upis u SDP.”

“Neke stvari nisu za javnu komunikaciju i tu ću stati”, kaže na pitanja o razlozima isključivanja članova.

“Maras ne spada u kategoriju ljudi koji su bili u korelaciji s pokojnikom”, ponavlja.

“Turbulencije su se događale, događaju se i nije to ništa čudno”, kaže.

Najnovije

Još iz rubrike