13.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Užas kod Gračanice: Metalnom šipkom udarao ženu koja je branila kćer,...

VIDEO Užas kod Gračanice: Metalnom šipkom udarao ženu koja je branila kćer, njenog supruga ganjao i u Hitnoj pomoći

Mirela Dubinović jučer je samo pukom srećom preživjela napad nasilnog susjeda Dž. Dž. (identitet poznat redakciji Avaza op. a.) koji je na nesretnu ženu nasrnuo metalnom palicom.

Sve se odigralo u mjestu Pribava kod Gračanice. Kako je Dubinović ispričala za portal „Avaza“, motiv za brutalan napad je krajnje bizaran. Ona je, naime, izlazila s automobilom iz dvorišta. U tom trenutku je naišao A. Dž., maloljetni sin Dž. DŽ. te mu je njen suprug Miralem rekao da stane kako bi mogla izaći, budući da je već pola automobila bilo na prilazu.

Maloljetnik mu je tada poručio „marš“.

– Suprug je krenuo za njim i kazao mu da se ne može tako ponašati, jer je i ranije divljao s motociklom. U tom trenutku „leti“ Dž. Dž.. Ja sam samo uspjela reći kćeri da snima i „poletila“ sam iz automobila te stala između njega i kćeri. Sve se vidi na videu. Udario me je metalnom šipkom ili palicom. Potom je krenuo na supruga. Na videu se vidi da i on bježi – priča Dubinović.

Kako kaže, otišla je na Hitnu, gdje joj je pružena liječnička pomoć. Međutim, tu nije bio kraj drame.

– On je došao za nama u Hitnu pomoć, ganjao je supruga. Tu je bio i zet Adnan kojem je poručio „da je on sljedeći“. Otišli smo na policiju i sve prijavili, ali ništa nisu poduzeli – tvrdi Dubinović.

Ona kaže da su i ranije imali problema s istim susjedom zbog čega su podnijeli više prijava, ali nikada ni jedan slučaj nije dobio svoj epilog na sudu.

– Mi se zaključavamo kuću, ne smijemo izaći, jer na nas ide automobilom i motociklom. Nemamo zaštitu od policije i više ne znamo kome da se obratimo – zaključila je Dubinović.

U Policijskoj postaji Gračanica potvrdili su za portal “Avaza” da su postupili po prijavi te da su izašli na teren. Više detalja o ovom slučaju nisu otkrivali, piše Avaz.

Najnovije

Još iz rubrike