Šef HDZ-a Zagrebačke županije o dogovoru s HSS-om: To nije koalicija

Foto: fb

HDZ i partnerske stranke dogovorile su s HSS-om većinu potrebnu za konstituiranje Skupština Zagrebačke županije. Uoči sutrašnje konstituirajuće sjednice za N1 Studio živo govorio je predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk.

“Kada govorimo o našim razlozima, želim reći da za građane novi trošak od oko 5 milijuna kuna, koliko bi koštali novi izbori za Skupštinu, nije dobrodošao. HDZ kao odgovorna stranka želi to spriječiti. Isto tako svaki novi izbori znače i tri do šest mjeseci zastoja. Konstatirali smo da nam je HSS prihvatljiv partner da posložimo većinu. To nije koalicija, ali ako me pitate je li preduvjet moguće buduće suradnje – da”, rekao je Turk.

Kaže da nije razgovarao s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom, već sključivo s predsjednicom županijskog HSS-a Martinom Glasnović.

“Ja sam osoba koja je spremna za sve oblike komunikacije i razgovora i nekako smo našli zajednički jezik kako bismo županiji omogućli daljnji razvoj”, rekao je Turak te dodao kako vjeruje kako će sutra sve proći prema dogovoru.

Vijećnici HSS-a izabrani su na listi SDP-a pa neki opet govore da je riječ o izbornoj prevari, a predsjednik HSS-a Beljak poznat je kao žestoki kritičar HDZ-a.

“Ako se vratimo na početak razgovora – trošak novih izbora za sugrađane i zastoj u realizaciji projekata nisu nikome poželjni”, naglasio je Turk.

Vijećnicima HSS-a pripast će odbori sukladno broju vijećnika koje imaju, a Turk je potvrdio i da će HSS dobiti mjesto predsjednika Skupštine.

Na pitanje smetaju li mu kritike Kreše Beljaka na račun HDZ-a, Turk je odgovorio: “Svatko od političara na sceni ima pozornicu kao mjesto gdje može iznijeti svoje stavove. HDZ na čelu s Andrejem Plenkovićem uspješno brodi hrvatskom političkom scenom. To je moj odgovor”.

Share This Article