10.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Zdravstvene službe Gornje Austrije: U subotu još 88 oboljelih od covida povezanih...

Zdravstvene službe Gornje Austrije: U subotu još 88 oboljelih od covida povezanih sa Zrćem

Broj novootkrivenih slučajeva covida-19 u Gornjoj Austriji među onima koji su povezani s festivalom “Austria goes Zrće”, u subotu se popeo na 88 ljudi.

Der Standard navodi da je riječ o stanju kakvo je utvrđeno danas u 14.30 i podsjeća da je dan ranije, odnosno u petak, za još 74 porastao broj oboljelih Austrijanaca epidemiološki povezanih s festivalom na Pagu, a koji se održavao od 17. do 24. srpnja.

List se pritom poziva na izvještaje zdravstvenih institucija Gornje Austrije, koje usto pozivaju sve koji su bili na jednotjednom festivalu na Zrću, da se hitno testiraju na SARS-CoV-2.

Službene epidemiološke brojke za Gornju Austriju kažu i to da je ukupan broj novih slučajeva covida u tom dijelu Austrije danas 93. Odnosno, samo pet ih se ne odnosi na povezanost s festivalom na Zrću.

Der Standard podsjeća da je već u petak broj diljem Austrije novootkrivenih slučajeva covida koji se povezuju sa Zrćem bio “preko 300”. S današnjim novim slučajevima to bi bilo već oko 400.

Optužbe koje posljednjih dana stižu iz Austrije, ranije su opovrgnuli organizatori festivala i nadležne institucije iz Novalje, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike