15.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno U zaključanom autu ostavili dvoje djece i psa sat vremena na parkiralištu...

U zaključanom autu ostavili dvoje djece i psa sat vremena na parkiralištu ispred trgovačkog centra

Porečka policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom Njemicom i 28-godišnjim Nijemcem te utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava i kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

Policija je u petak, 30. srpnja oko 19:30 zaprimila dojavu da je na parkiralištu u Ulici Mate Vlašića u Poreču u automobilu VW Caddy, njemačke registarske oznake zaključano dvoje djece i pas. Policijski službenici su se odmah uputili na mjesto događaja gdje su zatekli 28-godišnju Njemicu koja je netom prije dolaska policije otključala automobil.

Policija je pozvala ekipu hitne medicinske pomoći Poreč koji su pružili pomoć djeci koja su zbog razvijenih simptoma toplinske iscrpljenosti prevezena u pulsku bolnicu. Nakon što im je pružena adekvatna pomoć, djeca su otpuštena iz bolnice dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska ambulanta.

Njemački državljani su uhićeni te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su na parkiralištu ispred trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića u Poreču sat vremena u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima ostavili dvoje djece i psa. Osumnjičeni su u subotu u večernjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo i centar za socijalnu skrb.

PU istarska upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike