Potražnja za bazenima nikad tako velika kao 2021.: U 24 godine nema kakve želje nismo dobili za bazene. Primjerice…

RTL

Malo osvježenja dobro će doći ali oni koji su ostali na kontinentu našli su i dodatan način kako pobijediti vrućine.

Sve veći broj njih odlučuje se na kupnju ili ugradnju bazena kod svojih kuća, a ove godine je potražnja veća nego ikad. Za RTL Danas Nataša Vidaković.

Ljeto za Luku Beltrama traje cijelu godinu, a recept za visoke temperature u metropoli za njega je jednostavan, kupanje u vlastitom bazenu:

“Bilo je odlično odrastati uz bazen, uvijek se možete i okupati, tu sam i naučio plivati i cijeli život mi se vrti zapravo oko bazena.”

Pa je upisao građevinski fakultet kako bi nastavio raditi s ocem u tvrtki za ugradnju ovakvih i luksuznijih bazena. Otac Boris, koji je zanat izbrusio radeći 10 godina u Njemačkoj, priznaje da je potražnja za bazenima ove godine veća nego ikad prije:

“Zbog korone ljudi ne idu na godišnji odmor kao prije pa se potražnja za bazenima i za privatne osobe, ne samo za turizam povećala sigurno nekih 30-40 posto.”

Samo ove sezone ugradili su 50-ak bazena, a čija se cijena kreće između 50 i 70 tisuća kuna, a gornje granice gotovo da i nema. U dva mjeseca koliko u prosjeku traje izgradnja bazena ugrađuje se svašta; od masaža, robota za čišćenje, staklenih stijena te grijanja.

“U 24 godine smo se sigurno nailazili sa svakakvim željama – od toga da se bazen radi gdje nema ni struje ni vode, pa do toga da je u bazenu prozor koji gleda u dnevnu sobu, kamere ispod vode”, kazao je stariji Beltram.

Bazeni se tijekom turističke sezone najviše grade na Jadranu, no sve je veći interes za njima i na kontinentu, piše RTL.

Share This Article