8.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Dadilji kraljevske djece strogo je zabranjeno reći jednu riječ

Dadilji kraljevske djece strogo je zabranjeno reći jednu riječ

Maria Borrallo vam je sigurno poznata ako pratite kraljevsku obitelj. Ona je dadilja kraljevske djece te time i jedna od najbližih suradnika vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

Školovala se na prestižnom sveučilištu, ‘Norland College u Bathu’, namijenjenim upravo za obrazovanje visokokvalificiranih dadilja. U sklopu svoje obuke je dobila stroge upute kad je u pitanju briga o kraljevskoj djeci. Tako je, između ostalog, naučila kako se djeci nikada ne smije obraćati riječju ‘djeca’ (‘kids’) nego ih uvijek treba oslovljavati njihovim vlastitim imenom.

– Tako se prema djeci iskazuje poštovanje – rekla je Louise Heren, autorica o kraljevskoj obitelji i dodala da se u iznimnim situacijama, dadilje kraljevskoj djeci mogu obratiti s riječju eng. children (djeca) što u doslovnom prijevodu znači isto što i eng. kids, ali je službeniji.

Maria možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom smeđom uniformom, šeširom i bijelim rukavicama, ali sreća s djecom najvažniji je dio odgoja.

Vrijeme za spavanje kraljevskoj djeci počinje u 19 sati, otkrila je Louise, a svakih nekoliko dana uvode se nova jela i okusi. Također, vrijeme za igru ​​uvijek se odvija vani – bez obzira je li kiša ili sunce.

– Mnogo vožnje s biciklom, igranja sa svojim psima, vrtlarstvo….Norland jako voli djecu poučavati kroz igru – dodala je Louise, a piše The Sun, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike