9.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Prosvjed A-HSP-a ispred SNV-a: Srb nije Srbija, Srb je Hrvatska; Pupovac...

VIDEO Prosvjed A-HSP-a ispred SNV-a: Srb nije Srbija, Srb je Hrvatska; Pupovac živi na račun hrvatske države i diktira Božinoviću i Plenkoviću što će raditi

Preko You Tube kanala stranke šef A-HSP-a Dražen Keleminec je pozvao sve “Hrvatice i Hrvate”, posebno “dragovoljce Domovinskog rata”, na prosvjedni skup “Srb nije Srbija, Srb je Hrvatska”. Ispred SNV-a su razvili transparent “Krvavi Srb”, a prosvjednici su nosili majice “Tito zločinac”.

Keleminec je rekao da je uhićen već 22. srpnja pri dolasku u Srb, prepričava portal SNV-a Novosti.

Prema njegovim riječima, policija ga je odvela u Zadar u psihijatrijsku bolnicu, odakle je pušten, jer je na psihijatrijskom vještačenju procijenjeno da je zdrav. Vratili su ga u Liku, u Gračac, gdje je proveo cijelu noć, a potom izveden pred Prekršajni sud. Policija je tražila mjeru opreza zabranu pristupa Srbu i zadržavanje u pritvoru, međutim, sutkinja je odbila te zahtjeve. Požalio se da je ih policija dočekala kada se iz pritvora vratio u Srb te da njemu i kolegama nisu dali da se zadržavaju kod spomenika. Za sve krivi predsjednika SNV-a Milorada Pupovca, premijera Andreja Plenkovića i ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića, prepričavaju Novosti.

– Pupovac živi na račun hrvatske države i diktira Božinoviću i Plenkoviću što će raditi. Ne bojim se novih prekršajnih prijava, ne bojim se ni kaznenih prijava za javno poticanje na nasilje i mržnju. Sve što je on rekao na konferenciji, MUP izvršava, kao da je Pupovac predsjednik Vlade i ministar policije. Ovdje se krše osnovna ljudska prava, krše se zakoni Republike Hrvatske, Ustav i Zakon o javnom okupljanju. Nitko ne može u Srb tko ima hrvatsku domovnicu. Samo mogu Pupovčevi, odabrani i oni koji tamo žive – kazao je Keleminec.

Prosvjedni skup za završen nakon 45 minuta uz čitanje vjerskih molitvi, pišu Novosti.

A-HSP: Napale su nas dvije grupe Srba, neki su iz Beograda, uhićeno je osam osoba, zadržano pet

VIDEO Izvanredno stanje u Srbu zbog Keleminca, Pupovac kaže da su ulazi u mjesto zatvoreni: Ustaše nisu i neće u Srb

Pupovac: U Srbu nije bio četnički ustanak; Mesić: HOS-ovaca nije bilo u nikakvim bitkama

Najnovije

Još iz rubrike