13.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Video iz helikoptera: Kilometarske gužve na cestama

Video iz helikoptera: Kilometarske gužve na cestama

Posljednjeg srpanjskog vikenda pojačan je promet na graničnim prijelazima s Mađarskom, Srbijom i Slovenijom te na autocestama. Gužve na cestama su poput onih u vrijeme prije pandemije. Na naplatnim postajama Lučko stvaraju se kolone vozila i prema Zagrebu i prema Jadranu.

Broj vozila je na razini kao i 2019. godine. To pokazuju i podaci prema kojima je od ponoći do 11 sati kroz naplatne postaje Lučko prošlo više od 36.000 vozila. Gužve se stvaraju od ranih jutarnjih sati, a kolone prema moru duge su i po nekoliko kilometara, kazala je novinarka HTV-a Jelena Šarić za podnevni Dnevnik.

Na graničnom prijelazu Bregana, na ulazu u Hrvatsku, čeka se više od sat i pol vremena, a na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona od čak 4 kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu cestarine HAC-a, kazao je da ovogodišnji srpanj može usporediti sa srpnjem 2019. godine.

– S današnjim danom mislim da ćemo preći prometni prihod iz 2019. godine, dodao je.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora. Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko pet kilometara, a kod Demerja oko dva kilometra, izvijestio je oko podneva Hrvatski auto-klub. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju pa vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Policija je u twitu objavila video prometa na A1, snimljenog iz policijskog helikoptera.

Iz HAK-a zbog upozorenja od toplinskog vala savjetuju svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu, a ako se vozač tijekom vožnje osjeća loše odmah se treba zaustaviti i potražiti liječničku pomoć, poručili su iz HAK-a, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike