16.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Što operni prvak Splitskog HNK kuha kod ugostitelja osumnjičenog za dilanje heroina

Što operni prvak Splitskog HNK kuha kod ugostitelja osumnjičenog za dilanje heroina

Nedavni članak u časopisu Glorija o tome da poznati Splićanin, operni prvak Splitskog HNK Ivica Čikeš kuha u restoranu kod Julije i Kristijana Kelama u Žrnovnici postao je tema svih “ćakula” u Splitu i okolici…

U osnovi priče ništa čudno, no može li proslavljeni bas Splitskog HNK tek tako kuhati u nekom restoranu? Može ako ispunjava uvjete, ali onda više ne može pjevati u HNK, piše portal Hrvatski glasnik.

U kuhinji restorana može kuhati samo onaj tko je u radnom ili ugovornom odnosu i ispunjava sve higijensko-zdravstvene uvjete. Znači, poznati bas ne može tek tako postati kuhar za nekoga drugog u kuhinji koja nije njegova “kužina”, a da nema onu famoznu – Higijensku knjižicu, piše Hrvatski glasnik.

Tekst u Gloriji pod naslovom „ Kuhanje je pjesma” donosi intrigu o pozadini priče, pa se mnogi Splićani pitaju koji je razlog ove čudne „gaže” i zašto Čikeš „tezgari” u Žrnovnici. Bilo bi dobro vidjeti i mišljenje inspekcijskih službi SDŽ i intendanta Splitskog HNK, ali i očitovanje vlasnika restorana o kojem se najviše priča.

Postoji povijest Kristijana Kelama iz novinskih izvještaja Crne kronike pa su tako u travnju ove godine o ovom uspješnom ugostitelju pisali mediji, ne navodeći mu ime.

PU splitsko dalmatinska objavila je priopćenje 28. travnja o dovršetku kriminalističke obrade:

“Policijski službenici I PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom kod kojega je jučer u Žrnovnici u osobnom vozilu kojim je prethodno upravljao pronađeno i oduzeto 42,7 grama heroina.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćila je tada PU splitsko-dalmatinska.

Izvori Hrvatskog glasnika iz PU SDŽ govore da se vodi istraga protiv 49-godišnjaka, a osoba iz spisa KIS-DO-129/21 je Kristijan Kelam.

Riječ je o teškom kaznenom djelu za koje je zapriječena kazna zatvora od 1 do 10 godina zatvora.

Kelam je bio akter priče o neobičnom slučaju reketarenja na Hvaru, u kojoj je njega reketario 75 – godišnjak.

Cijela ova priča tema je splitskih kafića i šuškanja na Rivi, a svaki Splićanin ima svoju priču o akterima ovog teksta. U Splitu nikada ne nedostaje priča, bile one izmišljene ili lažne, ali 40 grama heroina nije lažno, piše Hrvatski glasnik.

Najnovije

Još iz rubrike