10.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Nevrijeme zahvatilo sjever Hrvatske

Nevrijeme zahvatilo sjever Hrvatske

Kao što se i najavilo, nestabilnosti su se s područja Slovenije premjestile i do Hrvatske, uglavnom se drže sjevernih predjela, koje je zahvatilo jako nevrijeme.

Iako, tamni oblaci nadvili su se i nad dio Zagreba, gdje ima pojave grmljavine i pojačanog vjetra. Uvod je to u intenzivnu i brzu promjenu vremena koja stiže sutra.

Zbog promjene vremena koja stiže u nedjelju na kopno, a u prvim danima tjedna na Jadran, Državni hidrometeorološki zavod izdao je posebno priopćenje.

“Tijekom vikenda promjena vremena, lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme uz osvježenje. Osvježenje će se najviše osjetiti na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu dok će se u Dalmaciji zadržati većinom sunčano i vruće.

Zbog dotoka vrućeg zraka s jugozapada, toplinski je val zahvatio jugoistočni dio Europe i dio Balkana. Sa spuštanjem hladnijeg i vlažnijeg zraka sa sjeverozapada kontinenta, od nedjelje će toplinski val u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske popustiti, a početkom radnog tjedna i na Jadranu.

Vikend je u ljetnim mjesecima većinom rezerviran za putovanja, povratak kući ili put na mjesto odmora. No osim gužvi ovaj put bi probleme mogli, ponajprije u pomorskom prometu, stvarati vjetar te lokalno i grmljavinsko nevrijeme”, poručili su iz DHMZ-a, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike